Is Griekenland-debacle redding van Geert Wilders?

Nieuwe steun aan een land dat eigenlijk al failliet is, gaat recht tegen die zakelijke houding in. Wilders, die een flink deel van zijn electoraat de afgelopen maanden naar de VVD zag overlopen en met zijn aftandse moslimcabaret de handen nauwelijks meer op elkaar krijgt, grijpt zijn kans: hoe kan je de Nederlandse samenleving opdragen radicaal te bezuinigen, terwijl je een land dat zich aantoonbaar onverantwoordelijk heeft gedragen miljarden toestopt?

Is dit Geerts redding? Zou zo maar kunnen, die moslimplaat kent iedereen nu wel. Is niet nieuw meer. Maar nu roept hij dat ‘ze’ aan onze portemonnee komen! Ja, ho even, dat kan zo maar niet!

Wel vergeet hij er gemakshalve bij te vertellen dat de Grieken met graagte geld is geleend, want lenen is tenslotte ook business. Met geld lenen kun je ook leuk verdienen, alleen jammer nu dat met het barsten van die financiële bubbel zelfs landen hun schulden niet meer terug kunnen betalen. Dat is dan wel héél vervelend en waarom hand in eigen boezem steken als je voor het gemak de schuld nu volledig bij de Grieken kunt leggen. Helemaal van deze tijd, jij moet eigen verantwoordelijkheid nemen en wij hebben nergens schuld aan.

Waarom kijken hoe iets echt is gekomen? Ben je gek het is de schuld van ‘hullie’. Want ja, voor dit soort inzichten is Geert niet in de wieg gelegd en Henk en Ingrid ook niet vrees ik. Kortzichtig en lekker kort door bocht is daar het devies.

Daarbij zegt Bas Heijne wel een heel vies woord in dit stuk, hoor! Solidariteit! 😮

4 gedachten over “Is Griekenland-debacle redding van Geert Wilders?”

 1. `Wilders, die een flink deel van zijn electoraat de afgelopen maanden naar de VVD zag overlopen en met zijn aftandse moslimcabaret de handen nauwelijks meer op elkaar krijgt’
  Meesterijke volzin zoals `k die graag lees. 😆

 2. Ik ben sinds jaren een grote fan van Bas Heijne. En hij heeft gelijk, dat hij onderstreept, dat Wilders, in het nauw gebracht door zetelverlies in de peilingen, het nu maar eens over een andere populistische boeg heeft gegooid, dan bij voorbeeld de spoorlijn van Tel Aviv naar Jeruzalem over 6 km Palestijns gebied.
  Maar ik denk dat Heijne het mis heeft, als hij denkt, dat de operatie-euro-stabiliteit niet zal lukken. John Gray is een originele denker, die hele slimme boeken heeft geschreven. Maar wat betreft de euro zie ik hem toch niet echt als een deskundige.
  Heijne heeft weer wèl gelijk, als hij erop wijst, dat maar weinig politici het aandurven, om tegen het heersende gemakkelijke euroscepticisme in te gaan. Daarvan profiteert de opportunist Wilders nu.

 3. Hieruit blijkt dat Ab Klink gelijk had.
  Zolang Wilders geen deel uit maakt van de regering, zal hij blijven groeien.

 4. Elke crisis is voedingsbodem voor angst, waarop ingespeeld wordt. De taktiek van de Edmond Burkestichting, voorheen Bolkstein en Wilders. Kortom, volgens plan.

Reacties zijn gesloten.