Hoelang nog stilte in Nederland over de Marokkaanse lente?

Wat men wel de “Arabische lente” noemt – die lang niet alleen Arabisch is, zie Spanje bijvoorbeeld – heeft Marokko bereikt. Eigenlijk al maanden geleden, maar de Nederlandse media weten de demonstraties voor democratie in het herkomstland van menig Nederlands ingezetene leuk uit het nieuws te houden.

De demonstraties verharden inmiddels, want er verandert niets. En gisteren 22 mei is er hard op ingeslagen door de koninklijke politie, in steden als Fes en Tanger, waarbij verscheidene ernstig gewonden zijn gevallen.

De demonstranten beginnen nu ook hun geduld ten aanzien van de monarchie te verliezen. Tot nu toe stond deze niet ter discussie. Maar als de politie je het ziekenhuis inranselt kun je de opdrachtgever niet meer buiten beschouwing laten.

Doorlopen, hier is niets te zien, zeggen de NL-media. Maar ja, die hebben “Spanje” ook grotendeels gemist.

2 gedachten over “Hoelang nog stilte in Nederland over de Marokkaanse lente?”

  1. @ Enge Islamist:

    Een hoop Telegraaf-lezers slikken propaganda van Arabische regimes als zoete koek zo te zien. En als dezelfde minister nou iets gezegd had over dubbele nationaliteiten ? Of over xenofobie in Europa ? Ja, dan is het kritisch vermogen er opeens wel.

Reacties zijn gesloten.