8 gedachten over “Hans Jansen waarschuwt de wereld”

 1. Het viel me op dat Wilders er moe en chagerijnig uitzag. Klaarblijkelijk loopt het niet zoals gepland. Geen victorie, maar een eindeloze soap waarbij de belastingbetaler baalt als een stekker.

 2. Zou die Jansen nou niemand in zijn familie of vriendenkring hebben die hem kunnen waarschuwen voor de onzin die hij uitkraamt. Misschien wordt het weer eens tijd dat hij bij Paul & Witteman wordt afgezeken. Misschien leert ie dan dat hij op het verkeerde paard aan het wedden is.

 3. @ Jan uit Helmond:

  Jansen weet donders goed wat ie doet. Een kennis van me die bij hem college volgde in Leiden confronteerde hem een keer met een HP/De Tijd-artikel waarin ie dingen stelde die volledig anders was dan wat ie aan de universiteit zei. “Ja maar dat schrijf ik voor een ander publiek” was zijn antwoord.

 4. John Schreef:

  @ Jan uit Helmond:

  Jansen weet donders goed wat ie doet. Een kennis van me die bij hem college volgde in Leiden confronteerde hem een keer met een HP/De Tijd-artikel waarin ie dingen stelde die volledig anders was dan wat ie aan de universiteit zei. “Ja maar dat schrijf ik voor een ander publiek” was zijn antwoord.

  Dan is het een nog grotere sukkel dan ik dacht.

 5. Sharia in Nederland

  Anders dan veel mensen denken is de sharia in Nederland wel degelijk aanwezig. Hij is zelfs nooit weggeweest. Aleen betreft dit niet de islamitische sharia maar de ropomskatholieke.

  Ik moest hieraan denken toen ik vandaag van een meneer het volgende verhaal hoorde. Hij is een jaar of vijf geleden na een huwelijk van 20 jaar gescheiden. Inmiddels heeft hij een nieuwe vriendin en die wees hem erop dat hij voor de rk kerk nog steeds met zijn ex getrouwd is en hij dus niet met haar voor de kerk kan trouwen. Hij deed navraag bij de plaatselijk pastor en die bevestigde zijn gehuwde staat. Hij wees hem op de mogelijkheid om in de kerk wel de ringen van hem en zijn nieuwe geliefde te laten zegenen, dat ziet er uit als trouwen, maar de kerk bood hem niet de mogelijkheid om het nieuwe huwelijk in te laten zegenen. Hij was immers voor de kerk nog steeds getrouwd. Meneer pastor wilde dat nou niet direct hypocriet noemen, maar hij zag wel in dat het als zodanig over zou kunnen komen. Hij citeerde Reve: “Het katholieke geloof is een heel gemakkelijk geloof. Je hoeft nergens in te geloven als je maar een goed katholiek bent.”.

  Meneer pastoor raadde hem dringend af om aan de kerk ontbinding van zijn huwelijk te vragen. Hij waarschuwde dat dat is een lastige en langdurige procedure is. Voor de man was dit juist een uitdaging en hij besloot toch bij de kerk een scheiding aan te vragen.

  Inmiddels is hij hiervoor met drie getuigen en een advocaat bij de kerkelijke rechtbank geweest. De ex van de man was overigens hier niet bij aanwezig want die vond het wel prima dat zij voor de kerk nog met haar ex was getrouwd en dat terwijl ze allang een andere man heeft waar ze ook mee getrouwd is, ook voor de rk kerk en het is haar niet duidelijk of pastor het huwelijk of slechts de trouwringen had gezegend.

  De zitting is achter de rug en de man wacht nu op de uitspraak van de kerkelijke rechtbank.

 6. #7 Ja maar dat is niet erg he? 👿 Want dat is Geert gewend in Limburg. 😎 Dat is niet raar! 🙄

  Maar mooi dat je het even noemt, we hebben nog meer poldertaliban dan we denken.

Reacties zijn gesloten.