Racistisch VVD gespuis komt uit de kast

Het is tegenwoordig in de mode om lekker politiek in-correct bezig te zijn (en daarom politiek correct maar daarover een andere keer) en het rechtse volksdeel heeft elkaar innig in de armen gesloten, van neo-NSB’ers tot en met neo-liberalen, nu tevens met gratis steun van een politieke sprookjespartij die in de theocratie gelooft, net als Ayatollah Khomeini zeg maar, ik bedoel trouwens de SGP, dus wat doe je dan als VVD creep; lekker brallen over zwartjes die verongelukken.

Reactie VVD: hij is nog maar kort raadslid dus hij weet nog niet hoe hij moet doen alsof.

Excuses raadslid voor tweet Antillenflat – Binnenland | Telegraaf.nl [binnenland]

19 gedachten over “Racistisch VVD gespuis komt uit de kast”

 1. Mijn god, die naam…dat moet gevolgen hebben voor je ontwikkeling…

  Was Joey Antilliaan, dan zou ie zeker wel een fijne ontgroeningsactie in petto hebben voor deze volgevreten Friese Stamboek koe (“Goed voer & betere wijn”, http://twitter.com/#!/gjvu )

 2. Waardeloos. Alsof we al niet wisten dat veel VVD-ers toch wel heel erg veel overeenkomsten vertonen met PVV-ers. Het moest weer ff. Te zielig dit, ik vraag me echt af wat al die no-no’s toch in de politiek te zoeken hebben. Hebben we hier nu echt alleen nog maar van die idioten rondlopen ofzo?

 3. “Hij was nog maar net gestart in de fractie.”

  Hoe dom, racistisch en achterlijk kan een VVD-er zijn?

  Alsof die zinnetje een goedpraatje voor de racisme is.

  Dus niet!

 4. Er zijn ook veel aimabele Friezen die opkomen voor de minder bedeelden.

  Idee
  Als we het gespuis: volgers van de Stinkende Bruine Reet, de graaiende grinnikslangen zoals de slechtste-mp-ooit, die zich een aap lachen om de gewone mens én de hersenloze polonaise-proleten nu es allemaal verhuizen naar Het Beloofde Land Limburg. De paden worden reeds geëffend:

  http://goo.gl/ZVMv9

  Muurtje eromheen, brede gracht, en laat ze het maar uitzoeken daar.

 5. De vraag is waarom hij zijn achterlijke en van haat doordrenkte woorden terug genomen heeft. In de eerste plaats uitte hij die woorden om de sympathie te kunnen krijgen bij een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking. Kennelijk zijn er nog mechanismen in Nederland die zulk vuilpraterij niet tolereren. Laten we die mechanismen in leven houden want deze kunnen nog ons redden van de barbarij. Ook al is er niet veel overgebleven van die mechanismen.
  Feit is dat de man zijn krediet heeft verspeeld en een volksvertegenwoordiging onwaardig
  is. Wat mij betreft is hij niet meer geloofwaardig en competent om de belangen van de Nederlandse bevolking ongeacht ras en andere groepskenmerken. Hij is een ordinaire racist die niet thuis hoort in de volksvertegenwoordiging.
  En dat een groot deel van de Nederlandse bevolking nare mensen zijn geworden blijkt wel uit de reactie’s.:

  “Publieke figuur kan die grap niet maken.Half NL maakt hem ook en dan is het humor.Who cares!! Al dat achterbakse PC correcte heb ik mijn buik meer dan vol van”
  Ik vraag mij af of deze halve zool ook “grappen” leuk zou vinden over de brand in Volendam.

  “Ach, grapje moet kunnen. Er zijn toch geen doden of gewonden bij gevallen?”
  Vreemde criteria om iets toeloetbaar te maken. Kennelijk enkel als er gewonden en doden vallen te betreuren volgens deze malloot.

 6. Aangemoedigd door Rutte die “Nederland terug wil geven aan de Nederlanders”, weet dit nieuwe raadslid nog niet zo goed wat binnens- en buitenshuis hoort.

  Tipje van de ijsberg hoe VVD binnenskamers klinkt, brrrr

 7. Ja dit lijkt een beetje op dat Boekestijntje van een tijdje terug over die paar spleetogen meer of minder maakt toch niet uit.

 8. Dat was dus dezelfde Van Ulzen die in 2006 voorstelde om alle werklozen zonder aanzien des persoons of te kijken naar de omstandigheden te laten schoffelen (of vergelijkbare dwangarbeid) om de uitkering te laten behouden. Een echte VVD’er dus. http://gertjaap.van-ulzen.nl/blog/?p=19

 9. Herr Senf,

  Heel wat werkelozen in vele gemeenten kregen al voordat zij een uitkering aanvroegen een kaartje om zich te melden bij een zogenaamde reintegratiebedrijf/sociale werkvoorzieningswerkgever om daar o.a te gaan schoffelen met behoud van uitkering. Sommige gemeenten waren er trots op te vermelden dat zij de werkloosheid in hun gemeente hadden opgelost. Niet erbij vermeldend dat zij de broekzak-vestzakmethode gebruikten. Of sterker nog er de “sociale werkvoorzieningprojecten” kosten aanzienlijk meer dan iemand kost om een uitkering aan uit te betalen.
  Wat heeft het opgeleverd? Werklozen die nu 40 uur aan het werk waren en aanzienlijk beperkt waren om te gaan solliciteren Voorheen kon je als werkloze de gehele dag gebruiken om te solliciteren, werkgevers te benaderen, naar het arbeidsbureau gaan voor informatie/vacatures, eventuele studie volgen etc. Nu zat je tot 4 a 5 uur s’middags te schoffelen of gedetacheerd bij een bedrijf en was voor veel werklozen de fut er uit als zij om 5 uur of zes uur sávonds thuis kwamen om actief te gaan solliciteren. Daarbij komt ook nog eens bij dat werkgevers niet geintresseerd waren om iemand aan te nemen die bij een “sociale werkvoorzieningsbedrijf” heeft gewerkt, omdat er een stigma op rust. Het kwam ook vaak voor dat werklozen die bij zo’n “sociale werkvoorzieningsbedrijf” hebben gewerkt liever bij de werkgever waar zij solliciteerden vertelden dat zij in de tussentijd werkloos waren dan dat zij in dienst waren van een “sociale werkvoorzieningsbedrijf”. Daarnaast vertelden werklozen mij ook dat zij wel eens door sommige voorbijgangers aangezien werden voor “criiminelen” die een taakstraf uitvoerden.
  Uiteindelijk stopten veel gemeenten met deze onzinnige projecten, omdat zij gewoon te veel kosten zonder resultaat. In deze tijd zijn populistische oplossingen belangrijker dan constructieve. De gedachte isom henk en Ingrid te laten denken dat werklozen hard aangepakt worden en niet te gaan kijken hoe de afstand naar de arbeidsmarkt te verkleinen. De integratiebureau’s boden hun diensten hiervoor om “de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen”, maar de afstand werd niet weggenomen-laat staan verkleind, maar enkel om zichzelf te verijken over de ruggen van de werklozen. En mensen die zelf met oplossingen kwamen om de kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk te vergroten- tot zelfs helemaal weg te nemen werden niet serieus genomen en kozen uitkeringsinstantie’s liever voor peperdure “reintegratiebedrijven”. Terwijl al jaren gelden bekend was uit wetenschappelijke onderzoeken dat de kans dat een werkloze met behulp van een reintegratiebureau nihil is. Lukte het de werkloze toch om werk te vinden dan was dat niet de verdienste van het reintegratiebedrijf, maar door de inzet van de werkloze.

 10. @kaaskop: Gert-Jaap is de zoon van Puck van Ulzen. Zijn moeder Puck, die nu in de 70 is, was jarenlang raadslid voor de VVD in Leeuwarden, en, laat ons zeggen, bepaald een spraakmakend figuur in de gemeentepolitiek. De appel valt niet ver van de boom. Overigens, ter aanvulling (ik moest even zoeken op z’n blog); in deze subtiele en genuanceerde toonaard had hij het in 2006 over bijstandsgerechtigden:

  “Als we nu eens iedereen die zich meldt voor een bijstandsuitkering eerst een schoffel aanbieden, kunnen we een efficiency slag maken. Mocht de cliënt (in Nederland zijn diegenen die een uitkering krijgen tegenwoordig cliënten, diegenen die het moeten betalen niet !) zich beroepen op: ‘Ik heb kleine kinderen en daarom geen sollicitatieplicht’, dan doe we er twee kleine schoffeltjes bij. Een alternatief kan zijn dat de betreffende moeder (of vader) de kindertjes voor weinig aflevert bij de SKL.

  Uiteraard worden die Geraniums in no time gejat en verpatst aan de seniore medemens. Hebben die ook wat om achter te zitten. Uiteraard ben ik voor meer kleur in de stad in plaats van al dat macrobiotisch verantwoord groen. Mits die kleur oranje is en reflecterende strepen – of streepjes – heeft.”

  Bron: http://gertjaap.van-ulzen.nl/blog/?p=13

 11. #9: Het is nog erger, want helaas zijn deze praktijken inmiddels in de volgende fase beland: niks reintegratie, alleen nog werken met behoud van uitkering. In Leiden bv. werd de eis vanuit de oppositie om dan i.i.g. het minimum uit te betalen ingewilligd door deeltijd-dwangarbeid in te voeren – hou je toch nog tijd over om te solliciteren… En in Amsterdam spreekt GL-wethouder Andree van Es van een win/win-situatie bij haar plannen mensen gratis te werk te stellen bij het digitaliseren van het gemeentearchief. Zelfs de vakbonden hoor je niet over concurrentie-vervalsing – laat staan over verworven rechten.

 12. Herr Senf Schreef:

  @kaaskop: Gert-Jaap is de zoon van Puck van Ulzen. Zijn moeder Puck, die nu in de 70 is, was jarenlang raadslid voor de VVD in Leeuwarden, en, laat ons zeggen, bepaald een spraakmakend figuur in de gemeentepolitiek. De appel valt niet ver van de boom. Overigens, ter aanvulling (ik moest even zoeken op z’n blog); in deze subtiele en genuanceerde toonaard had hij het in 2006 over bijstandsgerechtigden:

  “Als we nu eens iedereen die zich meldt voor een bijstandsuitkering eerst een schoffel aanbieden, kunnen we een efficiency slag maken. Mocht de cliënt (in Nederland zijn diegenen die een uitkering krijgen tegenwoordig cliënten, diegenen die het moeten betalen niet !) zich beroepen op: ‘Ik heb kleine kinderen en daarom geen sollicitatieplicht’, dan doe we er twee kleine schoffeltjes bij. Een alternatief kan zijn dat de betreffende moeder (of vader) de kindertjes voor weinig aflevert bij de SKL.

  Uiteraard worden die Geraniums in no time gejat en verpatst aan de seniore medemens. Hebben die ook wat om achter te zitten. Uiteraard ben ik voor meer kleur in de stad in plaats van al dat macrobiotisch verantwoord groen. Mits die kleur oranje is en reflecterende strepen – of streepjes – heeft.”

  Bron: http://gertjaap.van-ulzen.nl/blog/?p=13

  Dit is pure racisme! Typisch VVD’er… in-de-kast-racisten.

 13. Die van Ulzen is van hetzelfde slag Friese borreltafel-VVD-ers dat vorig jaar in de gemeente Dongeradeel het plan lanceerde om bijstandsvrouwen te koppelen aan een rijke vrijgezelle renteliberaal.
  http://www.joop.nl/economie/detail/artikel/friese_gemeenten_helpen_bijstandsmoeder_aan_rijke_vent/
  Jawel, op straffe van korten uitkering als niet werd meegewerkt aan verplicht daten plus `gratis’ make-over en kledingvoorschrift door de Leeuwarder Four-Star-reïntegratiekloon `Dress for Success’.

  Gelukkig was de publieke verontwaardiging dermate groot dat Friezen het opnamen voor hun werkloze alleenstaande vrouwen (het zijn wel ónze uitkeringstreksters!) en de initiatiefnemers plus jawel, commerciéél datingburo, met schaamrood op de kaken en de staart tussen de benen vluchtten voor de de pers die hen amechtig op de hielen zat. Het onzalige, mensonterende plan werd afgeblazen, de burger betaalt uiteraard voor de reeds gemaakte aanloop- en overheadkosten.
  De VVD in Friesland is nooit te beroerd om te scoren met sexisme & racisme, in tenenkrommende soundbytes op Omrop Fryslân.

 14. @#14- shocking – een soort van uithuwelijken eigenlijk, achterlijke VVD cultuur.

 15. [sarcasme modus aan] eigenlijk is er ook niets mis met slavernij [sarcasme modus uit]

 16. VVD is voor PVV’ers met geld.

  Ik had nog niet gehoord over de tweet, de schoffeltjes, de vestjes in de stad en bijstandmoeders pesten. OMG wat een club mensen bij elkaar.

  Vroeger had je op school een gemene jongen die iedereen pestte, zijn slachtoffers waren altijd buitenbeentjes; iemand de op een of andere manier buiten de boot viel. Die gemente jongen heeft nu een snelle kapsel, veels te dure pak, gebleekte tanden en is een VVD’er geworden merk ik nu………

Reacties zijn gesloten.