Huichelachtigheid in debat over rituele slacht

Extra smoezelig is dat de hele discussie gevoed lijkt door wederzijdse huichelachtigheid. De tergende zucht naar ‘scoren’ staat recht tegenover de selectieve drift bij de geloofsgemeenschappen.
Wie werkelijk verbetering voorstaat van het dierenwelzijn kan zijn kostbare tijd en energie beter besteden aan het voortraject van die miljoenen kiloknallers bij de buurtsuper in plaats van een ‘halszaak’ te maken van dat pietluttige last-minute van een paar koeien en schapen. Immers, wie de gruwelijke megapraktijken kent achter de schermen van onze bio-industrie kan alleen maar schuddebuiken over die keelsnede.

Anderzijds, de moslims die nu plotseling moord en brand schreeuwen en op de bres springen voor het ‘humane’ karakter van de rituele slacht zijn oostindisch blind. Want hoe ritueel ook hun lamskoteletten, erg halal is het allemaal allang niet meer. Halal is een totaalconcept, diervriendelijkheid van wieg tot graf. Teksten uit de Koran en de Hadith hameren aldoor op respect en dierwaardigheid; een dier mag om te beginnen absoluut niet worden opgesloten. Dit reikt toch verder dan dat vrome ­’bismillah’ tijdens die oostelijk gerichte halssnede. Zouden de boze moslims weten dat 99 procent van hun boodschappen bij de islamitische slager afkomstig is uit de bio-industrie?

Ik heb hier niet zo veel aan toe te voegen. Alleen schuddebuik ik niet over een keelsnede, dat vind ik dan weer minder.

Maar ik vind de hele discussie ook een non-discussie, lekker makkelijk scoren over de ruggen van een kleine minderheid die toch al in een verdomhoekje zit.
Want het echte leed zit niet in die laatste minuten, maar in die verdomde bio-industrie die het leven van al die dieren vreselijk en gruwelijk maakt. Vervolgens wordt dit breed uitgemeten in de media en wat gebeurt er in Noord Holland? Precies! Megastallen mogen daar gewoon! Het is om te :cry:!

Want ja de mens is geschapen om over de wereld te heersen, he? Dat heeft God zo bepaald, dus kan en mag hij doen met de dieren wat hij wil. Maar ik vind het slecht rentmeesterschap en de rekening zal ons allemaal worden gepresenteerd!

3 gedachten over “Huichelachtigheid in debat over rituele slacht”

  1. Even die open deur intrappen: “Wie werkelijk verbetering voorstaat van het dierenwelzijn ” wordt, zeker in deze maatschappij met zijn uitwassen, meteen vegetariër. Dan is inderdaad meteen iedere slacht weerzinwekkend, ritueel of ‘gewoon’.
    Nu wordt het scoren namelijk uiteindelijk toch alleen maar over de rug van dieren gedaan, ook door de minderheden, al dan niet in verdomhoekjes.

  2. De schrijver is zelfs nog lijstduwer geweest van de Partij voor de Dieren…

  3. Erg confronterend maar volgens mij heeft ie gewoon gelijk als het gaat om “halal vlees uit de bio-industrie”.

    Wat ik overigens wel mis, is de discussie rondom koosjer vlees. Principe is hetzelfde maar door een of andere reden heeft men het steeds over halal en zeker niet over koosjer.

Reacties zijn gesloten.