SGP het trouwe hondje van het kabinet?

De SGP verschilt in een groot aantal zaken fors van mening met de coalitie. Maar de partij deelt het verlangen naar een kleinere overheid en strengere immigratie- en asielwetgeving. Ook is de partij zeer gezagstrouw en stemt het meestal mee met de regering, tenzij een voorstel fundamenteel afwijkt van de partijlijn. En senator Holdijk is de man er niet naar om grote eisen te stellen. ‘Als ik kan zal ik het kabinet bij voorkeur steunen’, zegt hij vandaag in de Volkskrant.

Woef! Braaf! Koekje verdiend!

9 gedachten over “SGP het trouwe hondje van het kabinet?”

 1. Kleinere overheid? (Oh ja, de Almachtige heeft natuurlijk genoeg aan de schare der engelen. Als boodschappers hoor, verder niet, dat je niet denkt dat-ie niet almachtig is.) Dan heft de SGP-fractie zichzelf de facto dus op: bij minder volksvertegenwoordigers, wat het kabinet wil, stijgt de kiesdrempel en verdwijnt de SGP in een aantal provincies – en daarmee uit de 1e Kamer. Hoe gaan ze dat oplossen, door goddelijke interventie?

 2. De PVVD in bed met de gristen Taliban. Het moet niet gekker worden.

 3. De SGP is inderdaad het een en ander verschuldigd aan CDA en VVD die alles hebben gedaan om diens subsidie wederrechtelijk te laten voortduren.

 4. Euh, bij mijn weten was het de Raad van State die bepaalde dat Remkes (VVD) die subsidie onterecht had afgepakt. (Sinds dat besluit recentelijk weer overruled is, loopt Donner inderdaad niet over van daadkracht ‘m opnieuw in te trekken. Altijd handig als wisselgeld, zal hij gedacht hebben.)

 5. Geschiedenis leert dat Gristenbroeders vaker de fout maken door achter foute mensen te staan !!!

 6. Sofia van der Linde Schreef:

  De SGP is inderdaad het een en ander verschuldigd aan CDA en VVD die alles hebben gedaan om diens subsidie wederrechtelijk te laten voortduren.

  Klinkt als maffia gunsten?

  Cengizzz Schreef:

  Geschiedenis leert dat Gristenbroeders vaker de fout maken door achter foute mensen te staan !!!

  Dit is bevestigd door de steun aan diktaturen en de nazi’s in WOII.

Reacties zijn gesloten.