De SGP discrimineert minstens de helft van Nederland

Sjaak Simonse, Statenlid voor de SGP in Flevoland, deed vorige week wat zijn partij in zijn provincie al 25 jaar doet: hij stemde tegen de benoeming van een vrouwelijke gedeputeerde. Van het SGP-bestuur mag hij, maar hij had het ook kunnen laten. “Dit is een persoonlijke afweging”, zegt SGP-voorzitter Maarten van Leeuwen. “Hier zijn geen richtlijnen voor.” En die komen er ook niet.

Simonse liet het vorige week in de Staten – die de gedeputeerden benoemen – bij een korte verklaring, dat de SGP op bijbelse gronden tegen het enige vrouwelijke lid van het college stemde, Anne Bliek-de Jong (VVD). De SGP-er wilde dat standpunt gisteren niet toelichten.

En dan toch met droge ogen blijven beweren dat de moslims het gevaar voor Nederland zijn? En dan de SGP, die minstens de helft van de Nederlandse bevolking discrimineert en wegzet als tweederangsburgers, een normale partij noemen? Voel eens even aan je hoofd!

8 gedachten over “De SGP discrimineert minstens de helft van Nederland”

 1. in een “dienende rol” mogen vrouwen wel

  dus als mevrouw de gedeputeerde gewoon een bakje koffie schenkt voor die SGP’er, het Reformatorisch Dagblad of equivalent klaarlegt met pijp en pijptabak, de pantoffeltjes klaarzet en het eten kookt (en dit alles op verzoek van de man inclusief happy ending mét schudgevoel voor de vrouw), dan is er niets aan de hand

  of met subtiele dubbele ontkenning: niks geen discriminatie

 2. Rare mensen…….. Dat de vrijheidstrijder van Nederland (opperfuhrer Geert en zijn trouwe / blinde volgers) hier niets tegen doen…. Ow wacht, ze werken samen !!!!

 3. Minimaal de helft is redelijk optimistich, want persoonlijk kom ik op een hoger percentage dat gediscrimineerd wordt. Afgezien van vrouwen, zijn er nog de homo’s, de niet-gelovigen, de anders-gelovigen, en de Christenen-maar-van-de-verkeerde-denominatie. Als ze 2% van de bevolking niet discrimineren zal het veel zijn.

  Nee, dat is inderdaad een hele normale partij. Als je zelf ook bij een eng bruin clubje hoort. Ik denk daar zelf toch iets anders over.

 4. Rutte is gewoon een Macht über Alles figuur.

  Het valt me nog mee dat er niet al een begin is gemaakt met de Rassenwetten uit het PVV-programma.

 5. Sofia van der Linde Schreef:

  Rutte is gewoon een Macht über Alles figuur.
  Het valt me nog mee dat er niet al een begin is gemaakt met de Rassenwetten uit het PVV-programma.

  Dit is voor mij nu de beste schets van onze Premier. Dank je Sofia. Prachtig.

 6. Kom kom dit noemen we een urkje doen. En urkjes zijn not done.

  Ik heb niks met het vrouwenstandpunt van de SGP maar dit is ronduit demagogisch. De SGP wil de positie van vrouwen in de eigen kring regelen zoals zij denkt dat het goed is (nogmaals, ik zie dat anders). Vaak gebeurt dat met instemming van de dames zelfs (maar niet altijd, dat zie ik ook wel).

  Mogen SGP’ers hun vrouwen slaan?
  Voeren SGP’ers een heilige oorlog tegen andersdenkenden?
  Willen zij het bijbelse equivalent van de sharia (een inquisitie) invoeren?
  Zaaien zij haat?
  Houden ze massaal hun hand op bij het UWV?
  Halen ze achterlijke huwelijkspartners uit landen waar we in het verleden wel genoeg mensen vandaan hebben gehaald, zodat de spankracht van onze samenleving te zwaar op de proef wordt gesteld?

  Enz.

 7. Clement le Corbeau
  Welke mensen bedoel je met je voorbeelden? Graag benoemen en ook de feiten staven met links.

 8. Moeten we hier op antwoorden? Het is weer van een stuitende achterlijkheid. Misschien heeft iemand anders zin om op @6 in te gaan.

Reacties zijn gesloten.