Racisme benoemen is taboe geworden

Rene Danen van “Nederland bekent kleur” over Hitler-vergelijkingen;

Waar het om gaat is dat je de vreemdelingenhaat van Wilders benoemt en bestrijdt. Jan Marijnissen zei vorig jaar in een toespraak dat mensen categorisch veroordelen vanwege hun geloof, zoals de PVV doet, pure discriminatie is. Hij noemde het ‘levensgevaarlijk’ zoals volgens hem ook gebleken is in Zuid-Afrika, op de Balkan en in Noord-Ierland. Ik ben het daarmee eens. In dat rijtje passen ook andere voorbeelden zoals Duitsland in de jaren dertig en recent nog Rwanda.” (meer)

Zo uniek waren die Nazi’s niet en Wilders moet ook niet denken dat ie het wiel heeft uitgevonden.

4 gedachten over “Racisme benoemen is taboe geworden”

  1. Racisme benoemen is een taboe en islamfobie een misdaad.
    Gelukkig dat de grote leider van NBK zo'n droplulletje is anders was ie nog echt gevaarlijk voor freedutch2008 en andere vrijheidslievende mensen.

  2. Grappig dat je begint over "grote leider"; ik geloof niet dat bij NBK een echte leiderscultus is zoals bij andere bewegingen.

  3. Racisme benoemen is helemaal geen taboe. Religiekritiek als racisme bestempelen is kletskoek van de bovenste plank. Een religie aanhangen is een keuze. Als je kiest voor een fascistoïde religie als de islam dan mag je daarvoor bekritiseerd worden. Niet ?

  4. Er bestaan ook islamcritici die niet worden aangeklaagd voor aanzetten tot haat, dus ik denk dat Geert Wilders toch iets verkeerd doet.

Reacties zijn gesloten.