Boeventucht

Straffen worden steeds minder gezien als opvoeding en steeds meer als wraak op het individu

‘Zwaarder straffen helpt’, zei minister Opstelten van Veiligheid onlangs in de Tweede Kamer. De minister wil met hogere straffen de criminaliteit terugdringen. Ook wil hij vaker minimumstraffen invoeren, waarbij rechters minder rekening kunnen houden met de omstandigheden waaronder een misdrijf is gepleegd.

Ja, en dit alles onder druk van een stelletje halve en hele criminelen die toch ook gewoon in de stoelen van de Tweede Kamer mogen zitten.

Ik ben bang dat criminaliteit alleen maar erger zal worden in de toekomst in Nederland. Dit kabinet doet er alles aan om een tweedeling tot stand te brengen tussen ‘zij die hebben’ en ‘zij die niets hebben’. Straks wordt er weer eten gestolen en uiteraard zal dat hard gestraft worden, want dát kunnen we niet hebben in Nederland!

2 gedachten over “Boeventucht”

  1. @1 Zonder muziek is hij mooier, als een gedicht. Maar goed ik ben dan ook geen Jordaanfan/Alberti Fan ;).

  2. En dan liefst de gevangenissen privatiseren. Dan kan kan er in dit rechtse kabinet namelijk ook geld aan verdient worden.
    En als er geld verdient wordt dan zal gevangenis beleid gericht zijn op het zo lang mogelijk opsluiten, en creeeren van draaideur criminelen.
    Denk niet dat dit erg bevoordelijk gaat werken voor de maatschappij

Reacties zijn gesloten.