Weigerambtenaar

Het zou dus goed zijn als Amsterdam het voortouw zou nemen, en de twee weigerachtige ambtenaren zou ontslaan. Laat ze dat ontslag dan maar aanvechten: het zou zomaar kunnen dat de rechtbank, het Hof of de Hoge Raad erkent dat het gelijkheidsbeginsel, het verbod op discriminatie en het uitvoeren van de wet (Wet Openstelling Huwelijk) belangrijker is dan het recht op gewetensbezwaren.

Precies! Zeker als ik lees dat de ene na 2007 is aangenomen en wíst wat er van haar/hem werd verwacht. Dan is het gewoon misleiding om je te laten aannemen als trouwambtenaar en van binnen uit de boel te saboteren. Want nu gaat het om homofielen en lesbiennes, maar trek dit door en wanneer komen er trouwambtenaren die het niet met hun geweten kunnen overeenkomen om andersdenkenden in geloof/religie in de echt te verbinden, of gemengde huwelijken (religie/geloof, huidskleur, afkomst, leeftijd etc)?

3 gedachten over “Weigerambtenaar”

 1. “Want nu gaat het om homofielen en lesbiennes, maar trek dit door en wanneer komen er trouwambtenaren die het niet met hun geweten kunnen overeenkomen om andersdenkenden in geloof/religie in de echt te verbinden, of gemengde huwelijken (religie/geloof, huidskleur, afkomst, leeftijd etc)?”

  Inderdaad, idioten genoeg in ‘Ditland’ je kunt hier niet voorzichtig genoeg mee zijn.
  Of anders een soort WA (sic!) insigne en infoblad op het revers waaraan je ze kunt herkennen: deze ambtenaar trouwt alleen…ariërs, christenen, etc…

 2. Als een van hen inderdaad na 2007 is aangenomen is er simpelweg geen excuus nee, dan wist diegene wat er van hem./haar verwacht kon worden. Dan betreft het ook typische schijnheiligheid van het Paars-plusregime in Amsterdam om dit op zijn beloop te laten.

 3. Wat mij betreft moet iedereen die na 2001 is aangenomen niet zeuren en bij voorkeur de mensen die eerder zijn aangenomen ook niet.

  Je hoort te weten dat Nederland een democratische rechtstaat is en geen theocratie. Gelijkberechtiging van HLBT-personen stond al een tijd in de grondwet. Aan het opstellen van het huwelijk voor paren van gelijke sekse ging zo’n 15-20 jaar discussie voor af. Dat het er van zou komen kon je 10 jaar van te voren al redelijk zien aankomen.

  De overheid had zich al een tijd toegelegd op het gelijk behandelen van mensen in gelijke omstandigheden dus dat hele gewetensbezwaren argument was altijd al absurd.

  Ten tijde van de verzuiling haalde ambtenaren het niet in hun hoofd om gemengde huwelijken te weigeren te sluiten dus waarom zouden we in onze ontzuilde samenleving opeens dit soort gewetensbezwaren moeten accepteren?

Reacties zijn gesloten.