ECB bestuurt economie EU

De Europese Centrale Bank (ECB) bepaalt in grote mate het beleid in de eurozone. Teneinde het gevaar van deflatie af te wenden kondigt Mario Draghi, president van de ECB, maatregelen aan.

“We staan daarom klaar om extra onconventionele maatregelen te nemen binnen ons mandaat en de omvang en samenstelling van onze onconventionele interventies aan te passen, als dat nodig is, om de risico’s van een langere periode van te lage inflatie tegen te gaan”, aldus de ECB-president.
(Elsevier)

De voortdurende bezuinigingsmaatregelen in de EU leiden onvermijdelijk tot lage groei of zelfs krimp. Maar er is geen politiek bestuur in de EU dat macht heeft om een economisch beleid uit te zetten. Als dat er niet is, neemt de bankiersclub in Europa, de ECB dus, de touwtjes in handen.

2 gedachten over “ECB bestuurt economie EU”

  1. IK lees nergens dat de economie zal gestimuleerd worden of dat er werkplaatsen zullen komen. Men doet weer in het eigen clubje iets ten bate van eigen volkje – de banken na de belastinggeld injecties krijgen nu van de ECB goedkoop geld binnen en worden hun slechte leningen, pakketten, hypotheken door de ECB omgekocht.
    Wie gaat iets doen voor de gewone burger?

  2. @nexus,

    Dat bedoel ik. Je kan van de ECB niet verwachten dat ze iets doet voor de gewone burger.

Reacties zijn gesloten.