33 gedachten over “Islamkritiek Enkhuizen: vier molotovcocktails”

 1. Ja als het een synagoge of kerk was geweest, oef dan was HET VOLK in opstand gekomen!!!!!!! Nu doen ze het laf in het donker, de schijterds. Dan durven ze wel. De helden.

 2. De politie wil de aanval met de vlammende projectielen op dit moment ontkennen noch bevestigen.

  Huh? 😮

 3. #2 Ja ze moeten eerst bij Geert navragen of het wel om vlammende projectielen ging.

 4. Hier is wilders ook medeschuldige. Hij lokt dit soort geweld uit met zijn praatjes. Zou hij er rekening mee houden dat hij dat geweld ook nog een keer terugkrijgt?

 5. Wat ik echt ernstig vind bij dit soort incidenten is dat rechts weer vrijuit gaat, terwijl andersom links word verguist. Het was een “inside job” om zielig te zijn volgens dit soort mensen, en dus word dat aangenomen. Dat er al meerdere PVV sympathisanten zijn opgepakt waaronder de schutter die mensen en zichzelf afknalde een paar weken geleden….Interesseert niet wat Rechts is altijd vredelievend volgens deze mensen… Volgens mij hebben ze er een heel PR team op zitten om dit soort dingen goed te praten. En dat is best ernstig.

 6. #4 GJ_ ja gaat terugkaatsen, maar dan gaat hij nog harder janken.

  #5 Dehnus, ja lijkt het wel op en dat maakt het ook zo eng.

 7. @#4
  Helemaal mee eens. Sterker nog, hij lokt het niet alleen uit, hij roept er met zoveel woorden zelfs toe op:

  Mocht het ooit tot rassenrellen komen, wat ik dus echt niet wil, dan hoeft daarvan niet bij voorbaat een negatieve werking uit te gaan.

 8. Keira Schreef:

  #2 Ja ze moeten eerst bij Geert navragen of het wel om vlammende projectielen ging.

  … en of ze van hem überhaupt hierover mogen praten.
  De Minister van Binenlandse zaken is nu met vakantie en kan niet reageren.

 9. Of het nu de kerk, synagoge of moskee is, je blijft er met je takken vanaf. Bedreigingen, volkalken of molotovcocktails dienen zwaar bestraft te worden. Degenen die het cool vinden om synagoges of moskees vol te kladden, mogen onder bewaking het weer schoonmaken, met een vette boete. Gebeurt ook al bij baldadige kinderen die scholen onder handen nemen. Schoonmaken en 600 euro boete is tegenwoordig het adagium.

 10. #11 Sillynder, dan kun je niet goed en begrijpend lezen. Deze site is kritisch tegen asociaal gedrag. Maar wij haten niet en iedereen die zich aan DE REGELS houdt is welkom. Is op andere sites wel anders, maar ja, daar mag jij wel komen en wij niet. Over discriminatie gesproken.

 11. @#12 Keira: ik denk dat het een ieder lukt om op andere sites te reageren als je je aan de daar geldende regels houdt. Ik zie ook niet op welke basis een in wezen anonieme reageerder gediscrimineerd zou worden.

  “Maar wij haten niet”

  *kuch* ik zie alleen maar heel goed overwogen en neutral geformuleerde reacties ja *kuch*

  Verder complimenten voor de redactieleden! Ik vermaak me hier (soms) kostelijk.

 12. Ik heb dat moskeetje gezien – ergens op internet – wat een schattig optrekje in hollandse stijl – dat moskeetje moet monumenten status krijgen.

 13. #13, ow dus als ik daar zo reageer als hier, kritisch en scherp, dan wordt dat niet verwijderd dacht je? Helaas ik ben de tel kwijt, dus kan je geen voorbeelden geven. 😀

  En scherp en kritisch geschreven is voor jou dus hetzelfde als haten en discrimineren, oke. Ja, dat is ook een gedachtengang. Tja, ach, wat zal ik zeggen? 👿

 14. @#15 Keira: blijkbaar is niet iedere redactie overtuigd van de scherpte en inhoudelijke kritiek van je commentaren. Zal wel discriminatie zijn inderdaad.

 15. @#16 Abdul Alhazred: ik vroeg me al af waar je bleef met je VvM – LOL!

 16. Syllinde #11: Hou je aan het topic. 4 M-coktails, brándbommen ja? Bedoeld voor een moskee. Achterlijk gezwam en gejijbak over iets anders hoort hier niet thuis. Dan ben je ofwel oerdom, ofwel een stinktrol, ik denk beide.

 17. #11 was een reactie op #10, net zo off-topic. Spel mijn naam anders even goed. En houd je gescheld maar lekker voor je.

  Verder vreselijk natuurlijk dat mensen menen andermans bezit te mogen molesteren. Ik keur geweld en vandalisme in iedere vorm af. Mensen die overgaan op geweld kunnen er met woorden niet meer uitkomen. En dat is niet toegestaan. De geweldpleger kan zijn actie alleen zichzelf aanrekenen, want de wet is daar heel duidelijk in.

  @GJ_ :

  “Zou hij er rekening mee houden dat hij dat geweld ook nog een keer terugkrijgt?”

  Van wie dan? Vertel eens.

 18. @Sillynder

  fijn dat je je hier zo vermaakt

  de reacties op Spits zijn een stuk minder vermakelijk

  kennelijk zit dit land vol met mensen die genocide niet als een probleem zien maar als oplossing

  misschien moeten we de herdenkingen op 4 en 5 mei maar afschaffen

  er zijn vele mensen gestorven zodat wij hier weer in vrijheid op een respectvolle manier met elkaar kunnen leven, ze zullen zich omdraaien in hun graf als ze zien hoe een deel van de bevolking zich in woorden en daden misdraagt

  Europa is sinds 1945 een relatieve oase van rust

  misschien moet iedere generatie een flinke oorlog meemaken om verworvenheden als niet vanzelfsprekend te beschouwen

 19. Ik vind die commentaren het failliet van onze beschaving. Zoals ik al eerder zei, je blijft gewoon met je takken van de Heilige huizen af. Godsdienstvrijheid houdt niet in, dat de een wel alles mag en kan en de ander niet. Maar om nou te stellen dat ze beter met varkensbloed of helemaal afgebroken moet worden en hier nog wat ‘fans’ zijn die het dunnetjes over doen, is verkeerd. En ach ja, ik ben dan blij dat ik tot de andere kant hoor, al zal je mij en anderen niet tot het zelfde ‘domme nivo zien afglijden. Oproepen tot geweld en het juichen bij molotov cocktails is even erg al degenen die het gedaan hebben.

 20. Grutte Pier Schreef:

  @#4
  Helemaal mee eens. Sterker nog, hij lokt het niet alleen uit, hij roept er met zoveel woorden zelfs toe op:
  Mocht het ooit tot rassenrellen komen, wat ik dus echt niet wil, dan hoeft daarvan niet bij voorbaat een negatieve werking uit te gaan.

  Ja, dat wou ik ook al zeggen inderdaad, volgens Wilders hoeft hier geen negatieve werking vanuit te gaan.

 21. misschien moet de OPEC de kraan voor Nederland maar dichtdraaien om verdere excessen met molotovcocktails te voorkomen

 22. “Wat wilt u dan dat ik zeg: landgenoten, trekt ten strijde tegen criminele allochtonen? Ik zit hier juist om te voorkomen dat er rassenrellen uitbreken. Maar ik wil er dus wel iets aan toevoegen. Mocht het ooit tot rellen komen, wat ik dus echt niet wil, dan hoeft daarvan niet bij voorbaat een negatieve werking uit te gaan. Met die rellen schudt de samenleving de politiek wakker en dwingt haar alsnog daadkrachtig in te grijpen, voordat het echt te laat is en er misschien een revolte uitbreekt.”

  Het volledige stuk maakt het eigenlijk nog veel erger. Wat wil die fascist nu eigenlijk? Nog maar een aantal brandbommen (misschien met de volgende maal gewonden/doden) op moskees, zodat de politiek eindelijk daadkrachtige maatregelen neemt; alle moskees sluiten? Te ziek voor woorden!

 23. Grutte Pier Schreef:

  alle moskees sluiten? Te ziek voor woorden!

  Mijn aanpak in dezen is traditioneel Nederlands: de brandbom terroristen hard aanpakken, zo nodig de wetgeving paar keren aanpassen zodat ze levenslang voor deze terroristische daden krijgen.
  Maakt niet uit dat ze blanken zijn en helemaal dol op Wilders, bijvoorbeeld. Hem ook dan vervolgens onderzoeken voor het aanzetten tot terroristische daden jegens buitenlanders.

  Terrorisme moet hardhandig bestreden worden. Wij als Nederlanders moeten duidelijk laten zien waar we voor staan!!

  Denkt u eens – Erwin Lensink kreeg tot nu toe zeven maanden voor het gooien van een waxinelichtje houder.

  Hoeveel straf moeten dan blanke Nederlanders krijgen die met brandbommen tegen een synagoge, sorry mijn fout, tegen een moskee gooien om hun dorst naar terrorisme te kunnen lessen?

 24. #28Grutte Pier
  Al ligt de waarheid bovenop op uw ogen, dan nog wilt u ze niet zien?
  Al roept iedereen welgemeend “Het is een vierkant!” dan nog blijft u beharren in “rond”?
  Tegen pricipiële onwil kan geen waarheid op.
  Hetzelfde zie je met streng gelovigen: al komt de wetenschap met honderdduizend feiten dat de Bijbel niet kan kloppen, dan nog blijft men er star in geloven. Want ja, het is maar wetenschap en wij geloven al zo lang dus hebben wij gelijk..
  Ik heb hier een verklaring voor: Mensen verwarren hun persoonlijke realiteit met de waar- en werkelijkheid.
  Ik zeg dan maar zo, Grutte Pier, uw persoonlijke realiteit is ook een vorm van meningsuiting en u heeft er recht op. En ik heb er vrede mee, want de leugen die men leeft, grieft meer dan de leugen die men spreekt.

 25. michello Schreef:

  Al roept iedereen welgemeend “Het is een vierkant!” dan nog blijft u beharren in “rond”?
  Tegen pricipiële onwil kan geen waarheid op.

  Zij de pot tegen de ketel!

 26. @ michello:
  Wanneer Tofik Dibi voor november 2004 gezegt had:

  Mocht ooit iemand Theo van Gogh doorzeven met kogels en een mes in zn pens steken, wat ik dus echt niet wil, dan hoeft daarvan niet bij voorbaat een negatieve werking uit te gaan. Met die moord schudt de samenleving wakker en denkt een volgende klootzak wel 2x na voordat hij goorlapperij spuit over de Islam, voordat het echt te laat is en er misschien een revolute uitbreekt.

  Wie was er dat, naast Mohammed Bouyeri, verantwoordelijk gehouden voor de moord op Theo van Gogh denk u?

 27. *rustig afwacht totdat michello komt met de reactie: je kunt geen appels met koeien vergelijken*

 28. Grutte Pier Schreef:

  Wie was er dat, naast Mohammed Bouyeri, verantwoordelijk gehouden voor de moord op Theo van Gogh denk u?

  Hou je oude koeien voor jezelf want ik heb een brandend actuele vraag: Wie zullen we naast Tristan v.d Vlis verantwoordelijk gaan houden voor de afslachting van onschuldige Nederlandse burgers?

Reacties zijn gesloten.