Dom plan: Tweede Kamer schakelt wetenschap in

Vreemd idee. Aangezien ze bij de de Tweede Kamer zelf ook wel in de gaten hebben dat het gemiddelde Tweede Kamerlid ongeveer net zo terzake kundig is als een willekeurige Telegraaf reageerder, en dat is HEEL ERG, terzakekundig bedoel ik, gaan ze nu wetenschappers inschakelen bij ingewikkelde vraagstukken:

Het allernieuwste initiatief is dat de Kamer met de wetenschap gaat samenwerken. De Koninklijke Academie van Wetenschappen (KNAW) zal daarbij aanspreekpunt worden.
Hoe ziet die samenwerking eruit?
Verbeet: “Het is een experiment van drie jaar. De KNAW zal aan de hand van de kameragenda voor de langere termijn zelf deskundigen aandragen van wie men denkt dat ze de meeste kennis van bepaalde onderwerpen hebben. De Kamer kan een beroep op hen doen voor bijvoorbeeld de eigen onderzoeken, of ter voorbereiding van rondetafelgesprekken. Soms levert dat papieren informatie op, andere keren regelen we een ontmoeting of een chatsessie om actuele vragen te beantwoorden.” (gelderlander.nl)

Grappig dat in het genoemde artikeltje de PVV ook nog even aan bod komt. De PVV erkent wetenschap immers niet; het zijn bijvoorbeeld hardcore klimaat- en statistiekontkenners. Behalve als je een dementerende PVV na-(of voor-)papegaaiende hystericus met korsakoff bent dan willen ze je in PVV kringen nog wel erkennen als “wetenschapper”.

Gelukkig maar trouwens dat wetenschappers altijd gelijk hebben en het altijd met elkaar eens zijn dus het gaat nu helemaal goed komen met die besluitvorming in de Tweede Kamer.

6 gedachten over “Dom plan: Tweede Kamer schakelt wetenschap in”

 1. Zijn die islamkenners van Geert dan geen wetenschappers?
  >>>De islam staat haaks op vrijheid. Gerenommeerde islamkenners over de hele wereld zijn dat met mij eens. Mijn getuigen-deskundigen onderschrijven mijn zienswijze. Er zijn nog meer islam-deskundigen die ik van uw rechtbank niet mocht oproepen. Zij onderschrijven allen mijn zienswijze, mijn uitlatingen, zij tonen aan dat ik de waarheid spreek. Die waarheid staat vandaag terecht.<<<

 2. En wat misschien nog erger is, is dat een al dan niet blind vertrouwen op de ingehuurde wetenschap op den duur alle politici in meer of mindere mate zal doen overgaan tot “facts-free politics”, aangezien feitenkennis dan al helemaal niet meer van de individuele politicus vereist wordt….

 3. Sommige `wetenschappers` zijn heel kundig. Wacht maar af tot er eentje komt die aan de lengte van je neus kan meten of je een Moslim bent.

 4. Jo Schreef:

  Sommige `wetenschappers` zijn heel kundig. Wacht maar af tot er eentje komt die aan de lengte van je neus kan meten of je een Moslim bent.

  Tja, das inderdaad een beetje tragisch.
  Zelf ben ik slechts half-joods en als bekend hebben Joden én een heel lange tong én een kromme neus zodat ze met hun tong óf uit hun neus kunnen eten, wat ze nu eenmaal graag doen i.p.v. te werken, of hun tong op de neus kunnen leggen waarmee ze tegenover anderen dus tegelijkertijd én de tong kunnen uitsteken én een lange neus kunnen trekken.
  Helaas ben ik maar half joods dus en dus is alles bij mij maar half. Ik ben al blij dat ik met m’n tong kan voelen of ik me moet scheren.

 5. Chatten over actuele vragen? Da’s nog eens grondig onderbouwd en doortimmerd een beleid uitstippelen.

  En jaren later tijdens de parlementaire enquete over hoe het zo gruwelijk mis heeft kunnen lopen “ja, nee, ik heb dat toen met die professor barabas ge’ICQ’d, of was het nou op faceboek?, ik meen dat ie toen terugchatte dat het wel goed zou komen op deze manier”

 6. ik neem aan dat de KNAW de betreffende wetensnappers wel aan bepaalde gedragsregels zal binden

  te denken valt o.a. aan verbod op deelname aan eetclubs…

  nog een leuk citaat:

  “Ik hoop dat de Kamer beter beslagen ten ijs komt bij grote vraagstukken die aan de orde zijn. We kunnen straks bijvoorbeeld aan de KNAW vragen of de regering gebruik heeft gemaakt van de laatste kennis om haar plannen te onderbouwen. We willen een eigen informatiepositie opbouwen, als Kamer gezamenlijk feiten verzamelen. Zo voorkom je dat je steeds uit dezelfde vijver vist, dat de regering en de Kamer zich door dezelfde deskundigen en lobbyisten laten adviseren.”

  adviseren door lobbyisten? lees ik dat goed? of bedoelen ze hobbyisten?

Reacties zijn gesloten.