Terwijl Bruin I “bezuinigt” op PGB, neemt bureaucratie in zorg steeds ernstiger vormen aan, waarvoor dank

Een persbericht van Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget. Die hebben straks fors minder klanten trouwens. Maar mijn oog viel op dit citaatje:

Het is een stap terug als het pgb voor 90 procent wordt afgeschaft. Het is de vraag of dat tot een besparing leidt. Voor een pgb is de financiële vergoeding van de zorgkosten lager dan voor zorg in natura. En de keuzevrijheid wordt een stuk minder.

Daarbij maken we ons ook grote zorgen over de kosten van de versnippering en de almaar toenemende bureaucratie. Schotten tussen de levensdomeinen blijven in stand of nemen zelfs toe. Medewerkers in de zorg zijn steeds meer tijd kwijt met het invullen van lijstjes. De bureaucratie neemt steeds ernstigere vormen aan. (persaldo)

Dit kan toch niet waar zijn he jongens. Zeg dat het niet waar is. PLEASE.

2 gedachten over “Terwijl Bruin I “bezuinigt” op PGB, neemt bureaucratie in zorg steeds ernstiger vormen aan, waarvoor dank”

  1. Ik werk in de dagbesteding. Het komt regelmatig voor dat ik de jongens achter een DVDtje zet, zodat ik kan rapporteren. Ik rapporteer dan wat ik eigenlijk zou moeten doen, wat ik in werkelijkheid dus niet doe, omdat ik zit te schrijven.

Reacties zijn gesloten.