Anne Frank Stichting stopt met racisme en extremisme monitor

Persberichtje Anne Frank Stichting:

De Anne Frank Stichting heeft er voor gekozen het monitoronderzoek naar racisme en extremisme niet meer zelf uit te voeren. De belangrijkste overweging daarvoor is het ontbreken, binnen de Stichting, van een academische omgeving voor dergelijke wetenschappelijke onderzoeksactiviteiten.

Het besluit om het monitoronderzoek niet meer zelf uit te voeren, heeft tot gevolg dat de Nieuwsbrief Racisme & Extremisme niet meer door de Anne Frank Stichting uitgegeven zal worden. De eerste Nieuwsbrief Racisme & Extremisme werd in oktober 2008 verstuurd, de laatste is in mei 2011 verschenen.

De Anne Frank Stichting hecht veel belang aan het monitoren van racisme, antisemitisme en extremisme. De resultaten daarvan zullen we blijven gebruiken voor zowel onze educatieve activiteiten als voor onze waakzaamheidsdoelstelling. Op dit moment onderzoeken we nog door wie en op welke wijze de monitoractiviteiten in de komende jaren uitgevoerd gaan worden.

Misschien kunnen ze Fleur Agema inhuren.

3 gedachten over “Anne Frank Stichting stopt met racisme en extremisme monitor”

 1. [” Op dit moment onderzoeken we nog door wie en op welke wijze de monitoractiviteiten in de komende jaren uitgevoerd gaan worden.”]
  Dit begrijp ik in alle oprechtheid niet.
  Ik meen dat de Anne Frank Stichting in samenwerking met de Leidse Universiteit heeft geconstateerd dat Wilders/PVV extreem-rechts is.
  Iets wat Wilders de door hem maar heel zelden voorkomende kloppende bewering ontlokte dat het onderzoek beschamend voor z’n kiezers is.
  Inderdaad, kiezers moeten zich schamen als ze op de PVV stemmen.
  Als Wilders had gezegd dat het geld voor onderzoek in feite over de balk gegooid is, dan had hij een sterk punt.
  Je hebt immers geen speciaal wetenschappelijk onderzoek nodig om te constateren op welke plaats hij politiek staat.
  Wereldwijd weet iedereen die de naam Wilders kent dat hij een heel erg foute man is is zonder ook maar ooit van een AFS of Leidse Universiteit te hebben gehoord.

 2. Henk Veldman Schreef:

  ” Op dit moment onderzoeken we nog door wie en op welke wijze de monitoractiviteiten in de komende jaren uitgevoerd gaan worden.”]
  Dit begrijp ik in alle oprechtheid niet.

  Mee eens en ik denk verder dat iedereen onder druk gezet kan worden om met bepaalde activiteiten te stoppen vooral als etnische verbondenheid een bepaalde rol kan spelen.

 3. WITS VAN WIJLEN MAX TAILLEUR (mijn vroegere buurman):
  Sam, we motte stoppe met dat sandwichbord, want we rake zo veels te bekend; iedere rechtsegarde klant doorziet dat die schoensmeer tandpasta met kolengruis is…

Reacties zijn gesloten.