VVD: tegen alle subsidies behalve hypotheeksubsidie

“Eigenlijk is het pas echt liberaal om kinderopvang helemaal niet te subsidiëren, maar dat mag ik als VVD-leider natuurlijk niet hardop zeggen.” Dit vertrouwde toen nog fractievoorzitter Mark Rutte dik twee jaar geleden een zaal met VVD’ers toe. Er werd een fundamentele discussie gevoerd over de beginselen van de partij en volgens Rutte ging het om eigen verantwoordelijkheid en maximale eigen ruimte, waarbij de overheid slechts voor de randvoorwaarden moet zorgen.

VVD-minister Kamp van sociale zaken is dezelfde filosofie toegedaan. De kosten die het grootbrengen van kinderen met zich meebrengen zijn in eerste instantie voor rekening van de ouders. Maar net als zijn partijleider meent ook Kamp dat het niet reëel en niet verstandig is om alle regelingen die er voor kinderen zijn af te schaffen.

Simpele vraag: waarom wordt alles voor mensen die niet zoveel hebben aangepakt door dit meest Bruine kabinet sinds Seyss-Inquart I, behalve de villasubsidie? Oftewel, waarom moeten mensen die niks hebben meebetalen aan rijken die in dikke huizen wonen en daar flinke belastingaftrek voor de rente voor krijgen, waar deze regering nog steeds helemaal niks aan wil doen. Ze kijken wel link uit, want dan lopen hun stemmers weg.

5 gedachten over “VVD: tegen alle subsidies behalve hypotheeksubsidie”

  1. En het leukste is hoe “democratisch” ze de beslissingen bij VVD nemen.
    Heb net aan de radio Minister Schippers over de EHEC crisis in Duitsland horen uitlaten. Ze zei letterlijk dat ze daar geen goede werk leveren want er aantal instanties zouden betrokken zijn bij de besluitvorming.

    “Kijk ze moeten het als ons doen – Ik ben de Minister en ik beslis eigenhandig wat gaat gebeuren!”

    Aldus de Stalinistisch ingestelde Minister Schippers.

Reacties zijn gesloten.