Kijk in het buitenland noemen ze zoiets wèl een racist

Hier in Nederland heet het dan “islamkritiek”. Wat is trouwens “hesp”?

Een dronken Engelse racist heeft enkele moslims gekoeioneerd door hesp in hun schoenen te steken terwijl ze in een moskee zaten te bidden.
Jamie Knowlson (30) legde het vlees in de lege schoenen buiten de Al-Baseera moskee in Bristol en hing ook enkele lapjes op aan relingen rond het gebouw. Terwijl hij vertrok, schreeuwde hij: “Mijn volgende bezoek zal harder zijn.” (hbvl.be)

Nog harder? Braadworstje?

7 gedachten over “Kijk in het buitenland noemen ze zoiets wèl een racist”

 1. We zijn allang over alle grenzen heen gegaan.
  Elke dag een beetje meer en vooral op z’n Rechts roepen dat het allemaal hartstikke normaal is.

 2. Het is inderdaad heel vreemd dat Wilders er met z’n haatzaaierij jegens mensen uit een “niet-westers” land/cultuur af komt door te beweren dat dat niet racistisch is.
  De Joden zijn door Hitler vervolgd op basis van hun ras, niet op hun geloof.
  Joden zijn meestal niet heel erg specifiek aan hun uiterlijk te herkennen iets wat nu eenmaal een voorwaarde is om iemands ras te herkennen. Weliswaar zijn er mensen die het heel duidelijk kunnen zien of iemand van Joodse afkomst is, ik echter niet. Ik zie eruit als een Germaan, maar ik heb al meerdere malen meegemaakt dat iemand m’n Joodse afkomst zag. (Ik ben half-joods)
  Eén van m’n schoondochters is van Koerdische afkomst.
  Ook zonder hoofddoek herkent men onmiddellijk haar als aanhangster van een verderfelijke ideologie die er slechts op uit is om ons te islamiseren en te onderdrukken. Een zeer slecht mens dus en door en doortrapt en achterbaks.
  Net als (wij) Joden dus vroeger. Aan ons kon je ook direct zien hoe slecht we waren!

  Het zou echt een slok op een borrel schelen als Wilders wordt aangeklaagd wegens wel degelijk aantoonbaar racisme. En dat kan ook prima omdat men tegenwoordig onderscheid maakt tussen het “gewone” racisme en “etnisch” racisme.
  Ik wil hiermee niet pleiten dat mensen die zich schuldig maken aan deze vorm van racisme strafbaar te maken. Immers vaak vloeit het voort uit pure xenofobie en dat is een ook voor degenen die er aan lijden soms een échte last, maar wel om wat Wilders doet door hun angsten aan te wakkeren zelfs met aantoonbaar bijeen gelogen nonsens. Wat Wilders doet moet je wel degelijk zo fel mogelijk bestrijden en strafbaar stellen.

 3. Ik heb als klein DSWtje ooit uuuuuuuurenlang gepiekerd over een Vlaams sprookje over een man die op een roofvogel vloog en om in de lucht te kunnen blijven het betreffende vogelbeest steeds brokken rauw vlees moest toewerpen. Toen de vleesvoorraad opraakte zei de man droogjes: “Dan snij ik het wel uit mijn hespen.”

  Raar, een spelfout in een sprookjesboek? En uit je heupen valt toch bijna niks te snijden? 😛

 4. DarkSkywise Schreef:

  Ik heb als klein DSWtje ooit uuuuuuuurenlang gepiekerd over een Vlaams sprookje over een man die op een roofvogel vloog en om in de lucht te kunnen blijven het betreffende vogelbeest steeds brokken rauw vlees moest toewerpen. Toen de vleesvoorraad opraakte zei de man droogjes: “Dan snij ik het wel uit mijn hespen.”
  Raar, een spelfout in een sprookjesboek? En uit je heupen valt toch bijna niks te snijden?

  Is niet nodig als je het OP je heupen hebt.
  Wat mij echter ooit eens is overkomen dat ik op m’n hurken ging zitten en toen ik opstond waren ze verdwenen.
  Ik heb de politie nog ingeschakeld, maar ik ben ze nog steeds kwijt.

Reacties zijn gesloten.