FF (duur) kotsen dankzij @arieslob en Jan Smeets

Ik had hier eerst een berichtje staan over Jan Smeets dat-ie ware woorden sprak toen hij zei “fuck rutte” of zoiets, i.v.m. de bezuinigingen op cultuur. Echt een goed punt van de Pinkpop organisator maar is het nieuws, nee. Maar toen kwam dus Arie Slob van de CU en die onthulde dus dat Pinkpop 1,3 miljoen euro heeft betaald voor………. Coldplay!!!!!

Cold fucking play. Geef dan 10 miljoen aan Jan Smit of zo.

Het feit dat Slob zelf zegt Coldplay een goede band te vinden zegt wat mij betreft wel genoeg.

Gatverdamme en nu moet ik kotsen.

😥

15 gedachten over “FF (duur) kotsen dankzij @arieslob en Jan Smeets”

 1. Inderdaad hoop centjes voor een bandje, een soort nep U2. Die zou ik ’t niet eens waard vinden, kan eigenlijk geen enkele band bedenken voor 1,3 miljoen…..uhm nou die Porkka Playboys zou ik het wel gunnen 🙂

  Bij die beelden van pinkpop krijg ik overigens altijd de indruk dat die mensen zelfs nog enthousiast staan te klappen als je drol op het podium neerlegt, of het moet 1 en hetzelfde publiek zijn ooit eens gefilmd en ieder jaar erin gemonteerd of zo.

 2. Aanleiding van deze polemiek vormde niet zozeer de bezuinigingen op cultuur, maar de brute verhoging van de ‘bruto toegevoegde waarde’ (ook wel BTW genaamd) op de entreeprijs – oftewel: een afdracht aan de bodemloze put van de staat waar de festivalganger, zeg maar, zelfs geen drol van terugziet. Tenzij iemand me eindelijk uit kan leggen wat het nut is van BTW…

 3. Ik vrees, dat Slob wel een punt heeft (geen sterk punt, wellicht),
  maar dan vooral omdat Smeets ontzettend kan zeuren. (En niet alleen nu…)
  En ach, Coldplay, daar zou ik nou ook geen 1,3 miljoen aan spenderen… 😀

 4. Bah. Smeets kan er toch niets aan doen dat hij 1,3 miljoen voor Goldplay moet betalen? Dat is gewoon een marktconforme prijs. Het is de enige manier om zo’n headliner naar pinkpop te halen, anders kiezen ze voor een ander festival… Dat krijg je als je de vrije markt aanhangt. Het zou Arie Slob sieren als hij een motie zou steunen om torenhoge inkomens aan te pakken door hogere belastingen. Zeg, een toptarief van 60% ipv 52%.

 5. De minder geciteerde vervolgtweet van Slob: http://tinyurl.com/4ygf8qo

  Snap best dat BTW-verhoging op cultuur pijn doet. Maar als ik mag kiezen voorkom ik liever de forse en ondoordachte bezuinigingen op PGB.

  En sorry, daar ben ik het eigenlijk gewoon mee eens (ook al mag ik Slob zelf niet zo)
  (Moet hij dat (“het voorkomen van de … bezuinigingen op de PGB”) wel serieus proberen, natuurlijk)
  😉

 6. #8: Nou ik vind het een doodzonde van hem om 2 wurgposten met elkaar te vergelijken. Klassiek gevalletje ‘verdeel en heers’ – of/of is immers helemaal geen optie. Toen Bolkestein oreerde dat-ie de bezuinigingen op cultuur wou voorkomen door ontwikkelingshulp stop te zetten, vond je dat zeker ook wel redelijk klinken? Overigens heeft Smeets vandaag gereageerd door te zeggen dat het PGB hem eveneens aan het hart gaat.

 7. “of/of” is naar alle waarschijnlijkheid politiek volstrekt onhaalbaar (tenzij het kabinet ten val gebracht kan worden, en “then what?”. Ik vind de cultuurmaatregelen ook stuitend, maar ik vind zelf (IMHO, dus) zaken als de ontmanteling van het PGB en de dreigende extra zorgtoeslag voor bepaalde chronische patiënten echt wel nog net iets erger. Verder vind ik de ophef over Slob’s sneer naar Jan Smeets (die dat best kan hebben) buiten proporties, we hebben wel wat beters te doen…
  😉

 8. 1,3 miljoen? Ik ga nu meteen m’n illegaal gedownloade Coldplay-mp3’s wissen! Gadver… (of is het gatver?)

 9. Waar bemoeit Arie zich mee? Pink Pop ontvangt geen overheidsubsidie. Pink Pop bedruipt zichzelf. In feite is Pink Pop een van de vele melkkoetjes van de overheid. Als Arie Taliban zo standvastig is in de leer dan hoort dit figuur de regering van Bruin 1 altijd en overal dwars te zitten tot uitdrijving of aftreden er opvolgt! Ik ben echter bang dat Arie gewoon meekleurt met Bruin 1.

Reacties zijn gesloten.