Gratis dagbladen voeden islamangst

En weer een topartikeltje op sargasso, waar zouden we zijn zonder sargasso. Citaatje:

Veel van die angst richt zich momenteel op de Egyptische Moslimbroederschap, die bij de verkiezingen in september waarschijnlijk relatief veel politieke invloed zal verwerven. In de gratis media komen vooral veel figuren aan bod die beweren dat de Moslimbroederschap een heel radicale, onbetrouwbare, (potentieel) terroristische club is. Politici die het tegendeel beweren, maar ook Midden-Oostenexperts, die veelal van mening zijn dat de Moslimbroederschap hun radicale veren hebben afgeschud, worden volledig genegeerd. Dat blijkt na bestudering van de berichtgeving in de maanden januari tot juni 2011 over de Moslimbroederschap in gratis dagbladen Metro, Sp!ts en de Pers, samen goed voor een oplage van meer dan een miljoen. (Sargasso)

8 gedachten over “Gratis dagbladen voeden islamangst”

 1. Er is een verschil tussen gratis en voor niets 🙂

  Wellicht gaan ze tegen het einde van het jaar ook een lastercampagne beginnen tegen die man met baard en jurk die ook vaak met geloven in verband wordt gebracht… Sinterklaas

 2. Dat vind ik al heel lang. Als voormalig uitzendkracht viel het me op dat in fabrieks- en andere kantines dergelijke gratis propagandablaadjes van heersend regentaat, gefinacierd door beursgenoteerden, te weten `Metro & Spits’, dagelijks de schafttijd in beslag namen, niet alleen door het lezen, maar ook door het omwille van de `common sense’ moeten eens zijn met elkaar. Dat heeft bij mij al diverse keren geleid tot vroegtijdig ontslag zonder duidelijk uitgelegde reden, maar uiteraard gerelateerd aan het feit dat ik niet steeds bevlogen genoeg populistisch meedeed met de waan van de dag op de werkvloer. Zoiets wordt doorgeklikt door nijdige collega’s. Dan vindt de chef al gauw dat het je ontbreekt aan teamgeest. Dus: Exit. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. `k Zit er niet meer zo mee.

 3. #2 “uiteraard gerelateerd aan het feit dat ik niet steeds bevlogen genoeg populistisch meedeed met de waan van de dag op de werkvloer”

  Wat is die waan van de dag? Werken?

 4. Kromst Schreef:

  Wat is die waan van de dag? Werken?

  Ja, gewoon werken zou normaal moeten zijn in een dienstfunctie, zonder popie jopie mee te willen lullen met collega’s als Henk van de werkvloer en kletsmuts Ingrid van de kantine.
  En verder antwoord krijg je niet van me omdat je je elders hier al ruimschoots hebt gemanifesteerd als obees onderbuikse pvv-trol.

 5. In de waanwereld van de populisten en hun “pers” zijn , ondanks het bewijs van het tegendeel in o.a. Turkije en Marokko Islamitische partijen in het CDU / CDA stramien niet mogelijk …
  Aangezien ze meewerken aan de bruine hoop is “gepers” een betere naam voor deze krantjes dan “pers”

 6. Hahaha, tegenwoordig krijg je de telegraaf ook gratis bij Mc Donalds. Kan dit atikel nog niet tegenspreken als ik het zou willen 😆

Reacties zijn gesloten.