Onbereikbare kunst en duizenden werklozen

Voormalig PvdA staatssecretaris of minister of whatever Jetta Klijnsma op de Joop:

Het beleid van staatssecretaris Halbe Zijlstra maakt kunst en cultuur, mede door de btw-verhoging en afschaffing van de Cultuurkaart, weer iets voor de elite. Hij bezuinigt draconisch op de podium- en beeldende kunsten en blijft vooral de topinstituten steunen. De keuze om productiehuizen grotendeels te laten verdwijnen, betekent dat de voedingsbodem onder de cultuursector wordt weggeslagen. Bovendien belanden tienduizenden hierdoor in de werkloosheid. ( Joop.nl)

Nou dat weten we dan he, misschien kan de PvdA in het vervolg iets minder beschaafd en netjes campagne voeren en iets minder kruiperig naar rechts onderhandelen dat had vast geholpen.

4 gedachten over “Onbereikbare kunst en duizenden werklozen”

  1. Op de EO Landdag is samenzangkunst nog altijd gratis. Op hele noten. En in tokkiestadions wordt voorts nog steeds goedkoop & luidkeels, in het Engels nog wel, gezongen dat je nooit alleen loopt. Geeft niet of het zuiver klinkt of niet, als het maar een sámen-emotie oproept. Als dàt geen kunst is! Een winwinsituatie voor regentesk Bruin dunkt me!

  2. Op des Retecools hadden we afgelopen december met de natte vinger doorgerekend dat vanwege de hoge kosten er maar 52 JSF’s worden gekocht voor die 7 miljard, en dat de stuksprijs ergens 146 miljoen euro zal worden. Volgens jsfnews.nl zijn de kosten alweer hoger geworden, maar de definitieve aanschafprijs zal pas bekend worden na het afronden testprogramma, ergens in 2014. Dat is dus na dit kabinet.
    (Kun je hier ook links maken a la of [url]?)

    http://www.jsfnieuws.nl/
    http://goldmember.retecool.com/post/wat-kost-nou-zon-jsf

Reacties zijn gesloten.