Wilders kiepert politieke roots overboord.

PVV/Wilders gaan fel de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 bestrijden.

“We zijn een echte volkspartij”, verklaart Wilders, die erkent dat hij de afgelopen jaren tot nieuwe inzichten is gekomen. “Wij zijn niet van de dubbele zwembaden in Wassenaar, maar van de gewone man”. (meer)

“Een echte volkspartij” waar niemand lid van is behalve Wilders en waarvoor niemand in de ogen van Geert Wilders capabel genoeg is om ergens in een gemeenteraad te zitten.

7 gedachten over “Wilders kiepert politieke roots overboord.”

 1. De PVV is gewoon een linkse partij en dat is al lang duidelijk. Het verschil met de SP is dat ze geen voorstander zijn van het socialisme (wie nog wel trouwens)
  Het is een beetje zoals ik ooit gehoopt had dat de PvdA zou worden. Pal staan voor de belangen van de gewone man en actief anti-fascistisch, want laat duidelijk zijn dat het hedendaags fascisme uit islamitische hoek komt.
  De PVV maakt ons waakzaam hiervoor.
  En dat is goed, héél goed.

 2. PVV is op sociaal-economisch vlak helemaal niet links, blijkt ook uit stemgedrag in de Tweede Kamer, steunt vaak VVD in Twee Kamer op dit vlak. Wilders was in het begin extreem liberaal (afschaffen minimumloon, vlaktaks etc). Dit heeft Wilders allemaal verlaten zonder zich te verantwoorden etc. Wilders is wat opgeschoven naar de linkerkant maar dat is niet moeilijk als je rekening houd met zijn uitgangspositie. Wilders is in dit opzicht een hele onduidelijke politicus. Hij zwabbert. Hij heeft maar een programmapunt en dat is ageren tegen de de aanwezigheid van moslims. Trouwens die combinatie van xenofobisch nationalisme en het plotseling opkomen voor sociale rechten. Is dat niet een combinatie van nationalisme en socialisme? Waar doet dat aan denken?

 3. Wat een dronkemansgelal. Anoniem ziet Wilders als socialist en komt, heel voorspelbaar weer, met suggestieve verwijzingen naar Wo-2 aanzetten. Ga je roes uitslapen, warhoofd.
  Wilders is allerminst een socialist, maar heeft een aantal standpunten die de SP ook heeft. Denk aan Europa, minimumloon, ontslagrecht, WAO-leeftijd, onderwijs en gezondheidszorg.
  Daarnaast geeft hij duidelijk aan dat dit te financieren is door te stoppen met geldverslindende massa-immigratie van kansarmen, afbouwen van zinloze ontwikkelingssamenwerking en beëindiging van het subsidiecircus.
  Groot gelijk zou ik zeggen.

 4. Ze zijn een beetje moeilijk te volgen, die standpunten van Wilders. Ik kan me nog een zekere "onafhankelijkheidsverklaring" herinneren die haaks staat op zijn huidige standpunten. En die is nog maar een paar jaar oud.

  Het is maar net hoe de wind wappert met die gast. Volgens mij loopt ie trouwens achter want een meerderheid van de bevolking schijnt voor verhoging van de AOW- leeftijd te zijn.

  Ik denk trouwens niet dat Anoniem Wilders als een socialist ziet. Hitler was ook geen socialist.

 5. Dronkemansgelal, geweldig manier van argumenteren heb je. Wilders verlaat zonder opgaaf van reden standpunten als de vlaktaks, afschaffen minimumloon (daarmee ook één van de bases van het uitkeringsstelsel) versoepeling ontslagrecht). Dat vind ik niet sterk, het betekent dat Wilders eigenlijk geen standpunten heeft behalve dan zijn anti-Moslimstandpunt. En het strooit ook zand in de ogen: want het stemgedrag van de PVV in de kamer is gewoon rechts. Voor de rest is het waaien met de wind mee, dat is gevaarlijk: een extreem soort opportunisme gecombineerd met ressentimentsgevoelens, xenofobie en fantasieën over een moslimvrij Europa (tot aan de Oeral). Oh ja.. Wie is de laatste persoon in Europa die moslimvolken heeft gedeporteerd??

Reacties zijn gesloten.