‘PVV is nieuw rechts radicaal’

Er is inmiddels meer bekend over dat onderzoek waar Geert W. eerder al “woedend” over was;

De PVV komt niet voort uit traditioneel extreem rechts, maar in de opvattingen van de partij van Geert Wilders zijn wel rechts-radicale elementen terug te vinden. Opvattingen van de PVV over islamisering en niet-westerse allochtonen lijken een discriminatoir karakter te hebben. De organisatie van de partij is niet democratisch, maar autoritair. (Telegraaf)

En wat is dan het verschil met “tradioneel extreem-rechts”? Nou geen jodenhaat he. Wel antisemitisme natuurlijk maar dan net iets anders. Dat maakt het “nieuw”. Verder is het gewoon same old shit. Ik gebruik daar de term “fout” voor.

6 gedachten over “‘PVV is nieuw rechts radicaal’”

 1. Wat is het verschil dan met de nationaal-socialisme van nazi-Duitsland?
  Die waren toen ook vooral uiterste patriotten?

  Mee eens: same old shit! Wel geperoxydeerd!

 2. @ Nakkal Wat ontbreekt is het antisemitisme. Daarvoor is een andere bevolkingsgroep in de plaats gekomen. Daarnaast is er een verschil in de wijze van deportatie. Deportatie op de oude manier betekende vaak het einde, nu zouden Nederlanders teruggestuurd moeten worden naar het vaderland. Maar nieuw-rechts is idd niks anders dan het nationaal-socialisme in een nieuw jasje.

 3. lieve mensen, jullie zwetsen maar wat,je weet niet totaal niet waar je het over hebt,je hebt de klok horen luiden ,maar je weet niet waar de klepel hangt,mensen die zo praten zijn niet van deze planeet, ga je zelf schamen!

 4. @4. arie? will? bent u het 45 toeren plaatje van de grijs gedraaide plaat?

  wat bedoelt u eigenlijk?

 5. Arie Boomsma? 😯 😆

  Serieus, stelletje achterbakse huichelaars. Wij hoeven ons NIET te schamen. Jullie wel. Dom, tokkerig, onwetend, angstig, zielig, sneu. Allemaal termen die op julle slaan.

Reacties zijn gesloten.