En dan zeggen ze dat er geen armoe is…

Bij bangersisters (en dan zeggen ze wel eens dat wij een rare naam hebben) is een artikel geschreven door iemand die afhankelijk is van de voedselbank. Dat is weer eens wat anders, zeg maar. Normaal wordt er alleen maar over dat soort mensen gesproken en het is echt heel bijzonder dat er eens eentje bij zit die zelf zijn mond durft open te doen:

Ik heb moeten leven met soms maar een tientje huishoudgeld in de week en weet eigenlijk niet meer hoe ik het allemaal voor elkaar heb kunnen krijgen. Waarschijnlijk past een mens zich snel aan, zelfs aan situaties die feitelijk en volgens gangbare opvattingen niet meer als leefbaar worden beschouwd. Met mij zijn er velen, mensen die in armoe leven en dankbaar zijn met wat ze geschonken krijgen. Mensen die aangewezen zijn op de hulp van anderen en zonder dat zouden leven op een bestaansniveau dat verre van menswaardig te noemen valt. Blijkbaar is dit allemaal niet doorgedrongen tot in de regionen waarin onze staatssecretaris zich bevindt en ik vraag me ten zeerste af op welke planeet deze man nou eigenlijk leeft. Het persbericht vervult me met verbijstering, woede, verdriet en vooral met onmacht. De onmacht van een doodgewoon mens dat van politiek geen snars begrijpt, maar met alle boerenverstand van de wereld heel goed kan inzien dat beleid en werkelijkheid hier elkaar vreselijk bijten. (bangersisters)

1 gedachte over “En dan zeggen ze dat er geen armoe is…”

  1. Aanbod creëert markt, ook hier. Toen er nog niet zo lang geleden geen VoedselBank bestond haalde gemeenten het niet in hun hoofd iemand of nog erger een gezin zonder inkomsten de deur te wijzen. Als er nu sprake is van een calamiteitenpotje heb je teveel geld in kas waarvan je een onmogelijke verantwoording voor wordt geëist. Ze beweren dat je fraudeert en stoppen je uitkering tot je met een omgekeerde bewijslast hebt bewezen hoe je aan je calamiteitenpotje bent gekomen. Ondertussen wordt een procesgang gestart op basis van art. 4:5 en 4:6 van de AWbestuursrecht waarmee zij nooit terugwerkend je uitkering hoeven te betalen. Op het resultaat zijn zij trots. Je bent opgezadeld met een schuld en je calamiteitenpotje is weg. Dan had je maar niet met vooruitziende blik voor jezelf moeten [kunnen] zorgen. Mensen in de bijstand zijn onverantwoordelijk en zoniet dan zorgen zij er wel voor. Armoe is de hongerzweep van dit en de voorgaande Kabinetten Bakkellende. De stichters van de VoedselBank zouden op een mestkar getrokken door alle Ministers en staatssecretarissen vanaf het laatste Paarse Kabinet het Kabinet Kok II van socialezaken moeten worden rondgereden langs alle daarna a-socialediensten van Nederland. Om daarna publiekelijk verdoemt te worden tot een leven van de VoedselBank voor een bepaalde periode waarna zij de rest van hun leven inclusief hun gezinnen als die het wagen nog iets te verdienen voor het gezinsinkomen zullen moeten rondkomen van een gereduceerde inkomen op bijstandsniveau minus het loonbeslag voor de door een a-socialedienst gemaakte schulden. Het span Ministers en staatssecretarissen idem dito. 👿

Reacties zijn gesloten.