Een makkelijke prooi voor De Jager

Wilders en van Dijk (PVV) hebben een stukkie geschreven waarin ze uitleggen waarom NL Griekenland niet meer moet steunen. Vervolgens begaan ze volgens de schrijver van bijgaande column een retorische blunder door de argumenten van Jan Kees de Jager wel te benoemen, maar niet te weerleggen. Maakt dat wat uit? Ik denk het niet. Wilders had ook kunnen opschrijven dat Grieken lui zijn en profiteurs en dat de Linkse Kerk hier zuur verdiende Henk en Ingrid centjes in wil pompen. Dat zou ook een retorische blunder zijn maar de anderhalf miljoen malloten zouden knorren van genot.

Een makkelijke prooi voor De Jager | nu.nl/column dinsdag | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

8 gedachten over “Een makkelijke prooi voor De Jager”

 1. Al dat gezeik om niks. Die problemen worden nogal overdreven. Als we met z’n allen gewoon Griekenland helpen in plaats van ruziënd af te wachten tot ze daar een echt probleem hebben laten we tenminste zien dat Europa en de euro nut heeft.
  Het lijkt er op dat wilders geworden is tot een zuurpruim die loopt te mopperen om het mopperen.

  Er is geen groot probleem, er moet enkel een vlekje worden weggepoets. We hebben het over 10 miljoen Grieken in een unie die 1/10de van de hele wereldbevolking herbergt. Kom op nou toch…

 2. Misschien wordt het toch eens tijd met zijn allen in te zien, ,dat wat zich in Griekenland aan het afspelen is in feite de laatste fase van het kapitalisme is. In ieder geval staat het model voor wat wereldwijd gaat gebeuren.
  Het laatste beetje geld ( land,goederen, kennis) zal worden gejat van de armen, de middenklasse, en daarna de Grote Geldbezitters. In deze piramide zullen uiteraard eerst onderop de mensen worden vermorzeld, en dan zo verder. Dat geldt voor mensen, landen, en werelddelen.
  We zullen naar een volkomen andere wereld toe moeten. Al denk ik dat er te weinig tijd is om de miljarden mensen te doen inzien wat er werkelijk aan de hand is. Er komt een grote klap, waar niets in de ekonomie het nog doet, zomaar pardoes. Analyseer, bereid je er psychisch op voor, en verminder je eigen angst voor een dergelijke gebeurtenis. Bouw parken om tot groentetuintjes, laat overal kippen lopen, en koeien ook :-), gooi geen medicijnen meer weg ( ook niet zogenaamde over-datum =flauwekul, de meeste blijven tientallen jaren goed behalve misschien iets als Doxycycline), laat noten- appel- en perenbomen groeien in plaats van lelijke sierbomen, dan hebben we allemaal weer te eten. Oja, heb ook wat dekens extra, gooi geen bruikbare spullen meer weg, en denk aan je oude en zieke buren als het zover is. en op de straten mogen we weer zitten en spelen, want auto’s zijn foetsjie, behalve hulpdiensten blijven rijden.
  Is dit wat? vul gerust aan, ik sla alle plannen op.
  Zo komen we er wel uit. Maar ook in de opbouw geen kapitalisme meer, dat kan namelijk.

 3. Ah Griekenland is een klein probleempje, wat wordt Portugal dan, of Spanje of Ierland of misschien zelf België.
  Of heb je dan inmiddels je kop in het zand gestoken.
  Het is absurd om spaargeld en pensioengeld in Griekenland te pompen.
  Gooi Griekenland eruit, pak je verlies en zorg dat zoiets niet meer voor gaat komen.
  Voor de Grieken is dit ook veel beter, veel landen zijn eerst failliet geraakt door er daarna veel sterker uit te komen, Bv Turkije.
  Als Griekenland wel in de Euro blijft zijn ze 50 jaar bezig om hun schuld weer af te lossen.

 4. @3 Als Griekenland uit de euro word geschopt gaat die munt op zijn bek. Nu lijkt dat de WIlderianen een utopie (Want ze vergeten dat de enige reden dat de Gulden zoveel waard was , was dat hij aan de DM was gelinkt. Anders was het net een Deense Kroon geworden ;)). Verder is er niks mis met 50 jaar afbetalen, dat hebben Landen vaker gedaan. Waaronder Duitsland die pas 1 jaar geleden de laatste schulden had afbetaalt aan Frankrijk en Engeland voor de EERSTE Wereld Oorlog.

  Heeft dat Duitsland ooit tegengehouden een betere economie en productieland te worden dan GB en Frankrijk… neuh.

  Wel zou ik het niet zo gedaan hebben, ik had liever een fonds gezien waar beginnende bedrijfjes een subsidie konden krijgen mits hun plan door een financieel expert word goed gekeurd. Dit om de werk gelegenheid in Griekenland en dat soort landen tegemoet te komen en zo de Economie uit de slop te halen. De vorige steun verdween direct in de handen van de oplichtende Banken die Griekenland haar schulden overnamen en toen zijn gaan shorten (Waardoor Griekenland in de problemen kwam). Met zo’n potje voorkom je dat, en je krijgt je geld terug doordat ook mensen uit andere delen van Europa met zo’n subsidie in Griekenland, Ierland, etc een bedrijfje willen beginnen. Win WIn :). Veel beter dan een plemp geld lenen dat gelijk weer door schuld eisers word opgeëist. Dezelfde eisers die hun ook in de problemen hebben gebracht met hun geshort.

 5. Zouden die Henk en Ingrid eigenlijk kapitaalkrachtige Nederlanders zijn die bovendien ook nog eens tot de groep best betaalde Nederlanders behoren…?

  Je zou het welhaast gaan denken nu blijkt dat Wilders niet alleen een kabinet gedoogt dat rijken verrijkt ten koste van de armen maar er ook blijk van geeft liever een steenrijk land te subsidiëren dan ook maar een cent te willen investeren in burgers die hun land door een frauduleuze elite leeg hebben zien stelen…

  Zie hier —> http://tinyurl.com/3s6kpgo

  http://tinyurl.com/3s6kpgo

 6. Dehnus Schreef:

  Als Griekenland uit de euro word geschopt gaat die munt op zijn bek

  Dat kan wel eens het plan zijn , de kans is groot dat de USA de dollar in Juli laat crashen om zo hun enorme schulden te saneren , een periode van hyperinflatie lost een hoop schuldproblemen op , blij dat mijn hypotheek nog 7 jaar loopt , dan los ik de rest in één keer af met een 100.000 euro biljet en koop van de teruggekregen 40.000 een brood ….

 7. Wilders als terzijde ….

  Ik heb er geen verstand van maar wat ik erover heb opgepakt is dat het een misgeving zou zijn de Grieken weer verder te redden omdat men niet slechts de gewone Griek maar de EU verder de afgrond in zou helpen.
  Meerdere opininies geven weer dat de IMF als een verkrachter ipv redder van hulpbehoevende naties optreedt.
  http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/johann-hari/johann-hari-its-not-just-dominique-strausskahn-the-imf-itself-should-be-on-trial-2292270.html

  Trendwatcher Gerard Celente, voor wat dit waard is, zegt hetzelfde over US Federal Reserve,IMF en de EU . Hij spreekt ,alhoewel hij naar zeggen niets met complot theorien op had, over the New World Order in werking.

  Kortom , de EU zou hulpeloos en hopeloos verstrikt zijn een zgh bancair Madoff of Ponzi systeem.
  Het zou aan Duitsland zijn om de euro te laten vallen , terug naar de Deutsche Mark om uit deze wurggreep te komen en om de Griekenland, Portugal, Ierland , wie nog meer ?, te helpen.

  Roemer en Irrgang waren er afgelopen week end op werkbezoek , ik ben benieuwd waar de SP mee komt…..
  .

 8. “‘Roemer en Irrgang waren er afgelopen week end op werkbezoek , ik ben benieuwd waar de SP mee komt…..”‘

  SP-TWEEDE KAMERFRACTIE ORGANISEERT DISCUSSIEAVOND OVER EUROPESE SCHULDENCRISIS: http://sp.nl/9l7id

  DISCUSSIEAVOND OVER EUROPESE SCHULDENCRISIS LIVE TE VOLGEN VIA SP.NL: http://sp.nl/9l7ja

  “’22-06-2011 • De discussieavond over de Europese schuldencrisis die de SP-fractie 22 juni organiseert is vanavond vanaf 20:00 live te volgen via de SP-site. Sweder van Wijbergen, hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, Harald Benink, hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg en Alfred Kleinknecht, hoogleraar aan de TU Delft gaan onder leiding van SP-Kamerlid Ewout Irrgang in discussie over het thema ‘moeten de banken de crisis betalen?’ Columns worden verzorgd door Heleen Mees (econome en columniste) en Dennis de Jong, (Europarlementariër SP). SP-leider Emile Roemer verzorgt het welkomstwoord. De link naar het live-beeld zal vanavond op de SP-site verschijnen.”‘

Reacties zijn gesloten.