Bruin cultuurwanbeleid is kapitaalvernietiging, verraad en bedrog

Een artikel op DeDodo over het cultuur”beleid” van de bruinen. Check dit citaat:

Grootste gemene deler van de reacties van de rijken van Nederland: de smalende houding van het kabinet over kunst en cultuur heeft het klimaat voor particulieren en bedrijven verpest. Er is niets gedaan om het voor die personen en organisaties aantrekkelijk te maken om geld aan kunst te geven. De heer Defares, een groot geldschieter van kunst, sprak hier zelfs van verraad en bedrog. De overheid laat volgens hem de mecenassen in de steek en toont zich geen betrouwbare partner. Een visie die overigens gedeeld werd door uiteenlopende instellingen als het VSB-fonds en de Vandenende-Foundation. Voorbeeldje: als een mecenas geld wil steken in een instelling kan hij dat geld aftrekken van de belasting, maar alleen als de investering 5 jaar duurt. Trekt de overheid zich dan uit zo’n instelling terug vóór die vijf jaar afgelopen zijn en valt de instelling om, moet de mecenas het eerder afgetrokken geld alsnog aan de fiscus betalen. Zo loont het dus niet om te investeren in kunstbedrijven. (Cultuurbeleid kabinet Rutte afgeraden door mecenassen en ondernemers; PVV afwezig bij hoorzitting over toekomst Nederlandse cultuur — Cultureel Persbureau)

13 gedachten over “Bruin cultuurwanbeleid is kapitaalvernietiging, verraad en bedrog”

 1. Wat het meest in de ogen prikt – “PVV afwezig bij hoorzitting over toekomst Nederlandse cultuur”.

  Zo’n onverschillige houding verwacht je toch niet van de “partij” wiens leider telkens weer uit de Parlementaire bühne over onze nationale cultuur populistisch blijft krijsen.

  Ze liegen dat ze barsten.

 2. Quoot uit dat artikel:
  [De overheid laat volgens hem de mecenassen in de steek en toont zich geen betrouwbare partner. Een visie die overigens gedeeld werd door uiteenlopende instellingen als het VSB-fons en de Vandenende-Foundation. Voorbeeldje: als een mecenas geld wil steken in een instelling kan hij dat geld aftrekken van de belasting, maar alleen als de investering 5 jaar duurt]

  Als zo’n mecenas geld stort in Kunst om het weer te kunnen aftrekken van de belasting, is het een slimme truc om met weinig investering heel veel geld terug te krijgen. Dat werkt ook zo met goede doelen, en wordt vaak tot op de euro nauwkeurig uitgeplozen door de accountants van bedrijven of personages.
  Kan ik niet mee zitten als die mogelijkheid verdwijnt.

 3. Ja, laat ze het geld maar gewoon geven zonder er iets voor terug te verlangen.

  Mecenassen zijn suikeroompjes met teveel geld, dat kunnen we via belastingen weghalen en , bijvoorbeeld, aan kultuur geven.

 4. Als we niks doen niet, nee. Op je reet blijven zitten helpt in ieder geval niks, toch?
  Het bruinvolk is best te stoppen, al word ik soms wel een beetje moe van het geleuter en gewriemel in de marge, de straat op zou ik zeggen.

  Maar eerst het nog even eens worden over wat we willen dan, daarna, na de opstand.

 5. LeRoiDanse Schreef:

  Op je reet blijven zitten helpt in ieder geval niks, toch?

  Wie zegt dat ik dat doe?

  LeRoiDanse Schreef:

  Maar eerst het nog even eens worden over wat we willen dan, daarna, na de opstand.

  Waarom in die volgorde? Jij was toch een ‘ouwe’ PSP-er – nooit van de raden gehoord?

 6. Ik zeg toch niet dat JIJ op je reet blijft zitten ? Weet ik veel wat jij al dan niet doet en denkt 🙂

  Wat zijn de raden???? Mis ik iets? Is het revolutie??

 7. Het radensysteem, nooit van gehoord? Da’s een methode van zelfbestuur. Of, gewoon gezegd, open vergaderingen houden om te bepalen waar je naartoe wil met z’n allen.
  Ook weer opgelost – maar nu eerst: revolutie! (Andersom wordt het oeverloos polderen terwijl het schip zinkt, ben ik bang.)

 8. Ja, de bruinen tegenhouden dat gaat wel lukken. Maar dan ook maar in een keer goed, want anders kunnen we weer beginnen over dertig jaar.

 9. Aanvulling op 10,

  Tegenhouden wordt waarschijnlijk noodzakelijk om verdere vernietiging te voorkomen, maar dat zal denk ik niet genoeg zijn. Om te voorkomen dat er een vacuum optreedt, is het noodzakelijk om nu al te bedenken wat er in de toestand erna moet gaan gebeuren, althans in grote lijnen.

  En Joke Mizee, nu eerst revolutie vind ik een beetje niks zeggend als ik niet weet waarvoor ik in opstand zou komen, en met wie, want ik verwacht eigenlijk miserie in de onenigheid. Daarop liepen en lopen meestal alle revoltes stuk. Das jammer, want dat zijn gemiste kansen.
  In grote lijnen deed ik een voorstel, waar en hoe zou je jouw raden plaatsen?

  http://www.krapuul.nl/shrtnws/41070/kabinet-ziet-mensen-als-productie-eenheden/

 10. LeRoiDanse Schreef:

  Om te voorkomen dat er een vacuum optreedt, is het noodzakelijk om nu al te bedenken wat er in de toestand erna moet gaan gebeuren, althans in grote lijnen.

  Op dit moment is het dan weer de vraag wie dat dan zou mogen gaan bepalen, en namens wie die dan spreekt. Je kunt beter samen, in fysiek overleg, beslissingen nemen. Daarvoor bouw je bvk van onderop sociale structuren op die netwerken vormen. Wat jij laatst schetste leek me dus in overeenstemming met de voorbeelden van zelfbestuur die ik gegeven had. Er bestaan zelfs overal dergelijke stukjes democratisering, in bedrijven, scholen etc. – alleen hebben die meestal slechts inspraak en geen zeggenschap.

 11. Joke Mizée :[..]Je kunt beter samen, in fysiek overleg, beslissingen nemen.

  Dat sowieso, Internet en twitter enzo zijn niet genoeg. Wil graag aan een tafel met veel wijn de mensen beter leren kennen. Ik kan het niet meer, geleuter van groene linksmensen horen en lezen. Maar ze zijn er nog wel, mensen waarmee ik de barricaden op zou gaan. Zonder vlag dan, dat is ook niks.

  Inderdaad, raden hebben inspraak, maar feitelijk vaak helemaal niks in te brengen in de struktuur.

Reacties zijn gesloten.