Den Haag: het Heilige Geloof in de Glorieuze Overwinning

pig TON en PVV geloven in een Gloedvolle Omwenteling in Den Haag, waarbij ze onmiddelijk kunnen aanvangen met De Grote Afschaffing Der Linkse Hobbies, het ontslaan van een sloot ambtenaren, het verbieden van de islam, en het subsidiëren der Vaderlandschen Automobiel.

De kans dat dit gaat gebeuren is echter nihil, dat zegt de Fingerspitzenprognose;

De PvdA haalde in 2006 bijna 50.000 stemmen in Den Haag. Zelfs een halvering zou nog steeds betekenen dat ze kans maken om de grootste te worden. Tel daar de zetels van D66, GroenLinks, de SP en de Haagse Stadspartij bij op en het is al snel duidelijk dat die rechtse meerderheid er niet in zit. De rechtse partijen zelf geloven nog steeds heilig in een glorieuze overwinning. Waar die verwachting precies op is gebaseerd, is mij volstrekt onduidelijk. Bekijk de (licht overspannen) tweets van TON-voorzitter De Ceuninck. In welke wereld leeft die man. Zie ook de uitlatingen van de nummer 11 van de PVV-lijst. Waarom die obsessie met de PvdA?

:mrgreen:

5 gedachten over “Den Haag: het Heilige Geloof in de Glorieuze Overwinning”

 1. De grote steden zijn “linkse electorate bolwerken”. De PVV gaat zich in mijn voorspelling lelijk verkijken in Den Haag.

 2. kweenie
  leefbaar fortuyn deed het toch ook goed in rotterdam
  waarom zou leefbaar wilders het dan niet doen in den haag

  de stad van haagse harrie
  die zijn vriendin op een exotisch etentje tracteerde door een bamischijf voor dr te kopen bij de snackbar

 3. Hoeveel moslims zijn er in Den Haag?
  Als er 5% zijn zal de PVV slecht scoren want dat is niet genoeg moslims om de boel te verzieken.
  Als er 30% zijn haalt de PVV een monsterscore want dan kan je van een moslimplaag spreken
  Als er meer dan 50 % zijn doet de PVV het alweer slecht want de moslims stemmen op de PvdA van “Jij stemmen op Wouter Bos , jij krijgen uitkering”.

  Zo zit het ongeveer statistisch in elkaar. Je kan de verkiezingsuitslagen voor zowat elke Europese stad voorspellen aan het moslimgehalte aldaar.

 4. Den Haag en alle grote steden herbergen weldenkende mensen die een rechtse hobbie wel leuk lijken te vinden maar eenmaal in het stemhokje er aan denken wie er bestuurderservaring heeft. De leefbaren in Rotterdam zijn zo groot geworden door de wijsheid en ervaring die PF toegedicht werden, in de tweede ronde behaalde LR weliswaar een grote winst, maar kwam in geen enkel opzicht dicht bij het electorale midden van mijn stadgenoten. Met andere woorden: LR en PVV kiezers zijn onrendabelen die toch al niks te verliezen hebben of leven, als ze hoogopgeleid zijn, in een waanwereld die het Maakbaarheidsideaal van de PvdA in de jaren zeventig tot zitkuilseks reduceert…

  Groet AC

 5. een waanwereld die het Maakbaarheidsideaal van de PvdA in de jaren zeventig tot zitkuilseks reduceert

  Begrijp eigenlijk niet echt wat je bedoelt maar het klinkt goed :mrgreen:

  Bedoel je dat de PVV-stemmer een supermaakbaarheidsgeloof heeft? Dat kan ik wel volgen. De Grote Leider die alles wel even zal “fixen” enzo.

Reacties zijn gesloten.