Bewijs: Telegraaf-groep als propagandakanaal van Bruin 1

Bijgaand artikeltje werd ingezonden door C.E. Mus:

Geenstijl: Tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend, blijkt dit vooral te doen op commando van het kabinet. Hoe controversieel de maatregel ook mag zijn, Marck Burema en zijn gestapo worden ingeseind voor een beeldvormingoffensief. Karaktermoord op tegenstanders, strooien met gefabriceerde cijfers, treiteren, niets is te dol voor de voetsoldaten van de Roze Khmer. Nu is dit voor de ontwikkelde mensch geen verassing, deze had immers al langer het vermoeden. Maar na deze uitglijder kan zelfs de meest reactionaire onderbuikschreeuwer zich niet meer verschuilen achter het veilige mantra van ignorance is bliss. Dat Geenstijl overigens zelf het bewijs aanlevert, maakt het alleen nog maar leuker.

Wat is er aan de hand? Telegraaf en paladijnen proberen nu al een tijdje de rancunebezuinigingen op kunst en cultuur te spinnen. Waar eerst de sector al werd neergezet als een verzameling van luie en wereldvreemde profiteurs, en daarna het protest werd gedownplayed, kwam daar eergisteren dit artikeltje overeen. Het bekende ‘o-kijk-ons-eens-stoer-zijn’-toontje mag bekend zijn en ook het bewust weglaten van feiten nuances en context is geen onbekende taktiek. Het opgevoerde bewijs levert echter bijzondere informatie op. “We laten de korting van 200 mln ingaan in 2013….”

We? Ja, u leest het goed! ‘We’, Als in: ‘wij, kabinet’. OEPS! Dat zal de baas niet leuk vinden. Die besteedt zijn politieke gespin de volgende keer uit aan een andere beroepsleugenaar. Dus toedeledoki Geenstijl: Gelukkig hebben we de foto’s (en de video) nog.