Geld is een monster dat ons in zijn greep houdt

Een interessant gesprek met filosoof Hans Achterhuis (1942), Denker des Vaderlands. Deze nieuwe eretitel is een initiatief van Filosofie Magazine, Stichting Maand van de Filosofie in samenwerking met Trouw. Ik wist niet dat we een Denker Des Vaderlands hadden maar ik ben oprecht blij te horen dat we in dit Vaderland een Denker hebben. Anyway, ik vond dit erg lezenswaardig:

Ooit kwamen in Athene mannen bijeen voor een onmogelijke vergadering: zij moesten zeven jongens en meisjes aanwijzen die het Labyrint van Deadalus in zouden worden gejaagd om zo geofferd te worden aan de Minotaurus. Jaar in, jaar uit kwamen die mannen bijeen, in de wetenschap dat de honger van het monster onstilbaar was. Aan die Atheense mannen moest Hans Achterhuis, Denker des Vaderlands, denken toen hij beelden zag van de ministers van financiën na afloop van de vergadering in Luxemburg vorige week, waar zij spraken over een nieuwe noodlening aan Griekenland. (Lees verder bij Trouw)

3 gedachten over “Geld is een monster dat ons in zijn greep houdt”

  1. “Geld is een monster dat ons in zijn greep houdt”. En die monster heeft een naam: Mammon.

    En wij hebben nu een regering die deze Monster Mammon volledig trouwe dienst levert en aanbiedt.
    Hun motto: “Er is maar een god en hij is Mammon!”

  2. Ik heb net dit boek van hem gelezen.
    Mooi leesvoer!

    EDIT REDACTIE: URL code gaat in het spamfilter ivm …… veul spam. Gelieve in reacties gewoon de link te plakken, of evt. html te gebruiken.

Reacties zijn gesloten.