Albanië aan de Noordzee, met dank aan het CDA

De breuk tussen Piet Hein Donner en Ernst Hirsch Ballin is wat mij betreft het meest ingrijpende moment van het afgelopen politieke seizoen.

Dat Donner zo ver gaat in het plezieren van Wilders, maakt hem dat een principeloze man? Nee zijn familie is altijd meegegaan daar waar de macht is. En doet daar alles voor. Ze zeggen uit plichtbesef ………
Maar Donner is de ‘meest elastische minister ooit’ (uitspraak niet van mezelf) en “Zijn pragmatische houding brengt de gereformeerde Donner in elk geval dichtbij de katholieke machts­politici als Verhagen, bij wie het soepel meebuigen in de ruggengraat zit.”
Aan dit soort mensen is Nederland dus overgeleverd. Mensen die gaan voor eigenbelang en zogenaamd landsbelang, waarbij mij nooit iets gevraagd wordt.

De conclusie kan zijn dat Donner en Verhagen niet leiden, maar lijdzaam zijn en als konijnen in de koplampen van Wilders staren. Het is tekenend voor de nog altijd monistische verhoudingen in het CDA dat de vice-premier eraan te pas moest komen om de lijn van Donner te dekken.

Maar er is hoop:

Uit de jongste rapportage van het Sociaal en cultuur planbureau over de opvattingen van burgers blijkt dat ik mij in goed gezelschap bevind. Een groot deel van de bevolking, meldt directeur Paul Schnabel, wil zich helemaal niet terugtrekken achter de dijken, maar voelt zich betrokken bij rampen en internationale conflicten en is doordrongen van de economische afhankelijkheid van Nederland. Er wordt een prioriteit gelegd bij het oplossen van een aantal nationale problemen, maar dat is wat anders dan angst koesteren voor alles wat vreemd is.

En het gaat tijd worden dat deze mensen met gewoon goed verstand die domme mensen, die zo achterlijk achter die blonde haatpruik aanlopen, eens tot de orde roepen of gewoon het veen insturen. Van mij mogen dit soort mensen al lang niet meer meedoen.

1 gedachte over “Albanië aan de Noordzee, met dank aan het CDA”

Reacties zijn gesloten.