Tusk laat zijn tanden zien

De Poolse premier Tusk heeft hard uitgehaald naar Nederlandse politici die de euroscepsis aanwakkeren. Hij veroordeelt de weigering van het kabinet-Rutte om de paspoortcontroles voor Roemenië en Bulgarije op te heffen. Ook noemt hij de roep om Griekenland uit de eurozone te gooien ‘onder andere van PVV-leider Wilders’ neerbuigend en verkeerd.

Tusk, sinds vrijdag voorzitter van de EU, is de eerste Europese leider die de aanval opent op de groeiende euroscepsis. Veel van zijn collega’s durven dat niet, uit angst de verkiezingen te verliezen.

Tusk verklaarde gisteren tegenover Brusselse journalisten dat hij elke poging om de EU te ondermijnen zal bevechten. ‘Eenieder die de EU probeert te verzwakken maakt een grote fout. Ik weet uit eigen ervaring, mijn land werd tot 1989 onderdrukt door de Russen, hoe belangrijk de vrijheid is die de EU biedt’, aldus de Poolse premier.

Zo Mark, daar kunnen jij en je bruine bende het dan weer mee doen. Dit gaat de wereld over en Nederland staat er weer bruin op. 😥

5 gedachten over “Tusk laat zijn tanden zien”

  1. Als premier van een voormalige Sovjet-satellietstaat kent Tusk de waarde van de vrijheid van meningsuiting en het het vrije verkeer van personen en goederen. Die ontbraken in zijn land en de ‘broederstaten’. Ze floreerden wel achter het IJzeren Gordijn, in de Europese Gemeenschap. En die rechten worden er nu, als gevolg van de florerende xenofobie, in snel tempo afgebroken.

  2. PVV:”POLEN UIT DE EU!” 😉 Is die Tweet al binnen? 😀 hun kennende. Maar de Poolse man heeft een punt, Nederlanders maken nog geen gebruik van de vrijheden die de EU hun bied. Vooral met over de grens werken en handelen zitten er grote vrijheden. Maar ook met boodschappen doen, maak daar eens gebruik van.

  3. Dehnus Schreef:

    …Nederlanders maken nog geen gebruik van de vrijheden die de EU hun bied. Vooral met over de grens werken en handelen zitten er grote vrijheden….

    Pardon? We doen niet anders. Ik heb zelf ook meer dan de helft van mn klanten buiten NL zitten (En daarvan slechts enkele buiten de EU). Ik ken de gemakken en de vrijheden, en met mij velen. Alleen de “losse werknemer” werkt niet echt buiten Nederland. Terecht want hier worden we best verwend hoor.

  4. Barry Madlener vindt het vast schandalig hoe Tusk over Nederland spreekt. Heeft ie een spandoek uitgerold “Polen uit de EU, meteen!”. 🙂

Reacties zijn gesloten.