‘Nivellering vernietigt banen’

Jan Anthonie Bruijn, een VVD’er uit de Eerste Kamer, verkondigt domweg zijn axioma. Een axioma is een niet bewezen, maar als grondslag aanvaarde bewering.

Verdere verhoging van de vermogensbelasting is een nivellerende en dus ook banen vernietigende maatregel.
(FTM)

Uiteraard geeft Bruijn geen enkel argument voor zijn bewering van banen vernietigende nivellering. Axioma’s behoeven geen argumenten. Zijn bewering verklaart mooi waarom je tegen dovemansoren praat met VVD’ers.

8 gedachten over “‘Nivellering vernietigt banen’”

 1. @Sjaak, perfecte samenvatting: de Neoliberale Geloof is in wezen op vele punten te vergelijken met de Katholieke geloof. Streng geloof.

  Vaak loop ik uit nieuwsgierigheid door de grote Kerken en Kloosters om het culturele erfgoed te leren kennen, doch verbaast me telkens weer het onnoemelijke, onmetelijke rijkdom die op dergelijke plekjes uit alle uithoeken puilt. Vergaren van Macht en Rijkdom – typisch voor de Katholieke gestel.

  Hetzelfde zien we tegenwoordig ook bij de regerende Neoliberale geloofsgestel – Macht en Onmetelijke Rijkdom – daar mag je nooit en nimmer (ook door middels van belastingen) aankomen volgens de Bisschoppen.

  Hier staat voor ons de Grote Bisschop van de Streng Neoliberale geloof Jan Anthonie Bruijn met zijn onwankelbare axioma’s die nooit bewezen zijn geweest om zijn streng neoliberale geloof te verkondigen. Gaan ze straks ook de Neoliberale Inquisitie in het werk stellen voor ons die de andere, alternatieve sociale weg willen, of zijn ze reeds met de groep bejaarden bezig waarop wordt bezuinigd reeds begonnen? (“Terwijl oma in de pis ligt”)

 2. Ach, uiteindelijk is bijna elke belastingverhoging in Nederland nivellerend, behalve afschaffing van het lage btw-tarief.

  Het doel is meestal inkomstenvergroting voor de overheid (en dat is op zichzelf zelden goed voor het aantal banen), maar er wordt altijd grote aandacht besteed aan het voorkomen of mitigeren van nivellerende effecten, door een nieuwe toeslag, bijvoorbeeld.

  Ik denk dat het meer gaat om Bruijn’s axioma (of mening, of stelling) dat nivellering altijd slecht is. Daar kun je over twisten. Overigens heeft Samsom recentelijk ergens gezegd dat ALS nivelleren tot minder banen leidt hij dat een acceptabel gevolg vindt. Dat is wat duidelijker een mening.

 3. Indien je goed nadenkt zal je beseffen dat Minister Schippers heeft reeds de Bruijn tegengesproken. De Nederlandse gezondheidszorg is op dit moment het precieuze kindje gebaart door de huidige neoliberale regeringen in Nederland. Perfect neoliberaal product, volgens de zuivere neoliberale kunst.

  Wat zei Schippers hierover? Onlangs zei in het adres van Roemer dat “De Zorg geen banenmachine is”.
  Bam! Weg met de neoliberale theocratische stelling van de Bruijn dat indien je de neoliberalen volgt, zouden veel banen komen. Noppes!

  Wel rinkelt tegelijkertijd zeer verzadigd de kassa van de corporatieve zorgverzekeraars.

 4. De zorg hoort geen banenfabriekje te zyn maar efficient en deskundig de patienten volgens de moderne kennis te verzorgen..
  SAMsom bedoelt dat er mogelijk minder banen komen, maar dat kan hem als flapdrolsocialist weinig schelen.

 5. Wat Roemer zou moeten bedoelen is dat er meer handen aan het bed van de bejaarden toehoren. het werk moet kwalitatief goed gedaan worden terwijl de neoliberale corporatieve adagio is – minder arbeidskrachten = altijd meer winst. Meer mensen aan het bed zou zwaarder moeten wegen dat de netto-winst van de verzekeraars.

 6. @nexus.Hoeveel misdaden de RKK ook gedaan mag hebben ze hebben zoals je zegt mooie cultuur nagelaten en ze deden nog iets voor de armen.Dat kun je van de Neoliberale Kerk helaas niet zeggen.

 7. De VVD is echt een gevaarlijke partij.

  De VVD wereld. Rijen lang voor de fabriek. Directeur: “Jij,jij en jij kunnen vandaag werken. De rest mag naar huis (als je een huis hebt)”. Gitzwarte lucht zonder enige vorm van milieu maatregelen en de sloot er achter waarin niks leeft.

  WW, WWB afgeschaft, Zorg niet voor u, kinderen zonder toekomst, kiesrecht afgeschaft, rechtspraak niet voor u, scholing niet voor u. En meedoen met elke oorlog of tegen eigen volk ingezet via een militaire politie omdat overal de criminaliteit de pan uit reist en er een burger oorlog op handen is.

  Als een citroen zul je worden uitgeknepen en in een hoek gezet.

  En dit volk laat het gewoon zover komen. Hoe vaak heeft die Schippers of die Opstelten een motie van wantrouwen overleefd ? Ze hebben het record aantal al tegen zich horen uitroepen. Die fijne oppositie en de net zo foute PVDA.

  Wanneer stopt dit ?

Reacties zijn gesloten.