De NOS als luidspreker van het Marokkaanse regime

Achtennegentig procent (98%) van de stemgerechtigden heeft vrijdag 1 juli voor de door de koning van Marokko aangeboden “hervormingen” gestemd. Geen bericht om bij te fronsen in Nederland, het betreft hier een Vriend van het Westen en van Israel.

De NOS bestaat het zelfs te schrijven:

Marokko is geen Tunesië of Egypte. De 20 Februari Beweging organiseerde op 20 februari dit jaar wel een grote betoging, maar die kreeg geen vervolg met andere grote demonstraties zoals in Tunesië en Egypte. De betoging was ook gericht op democratische hervormingen en niet zo zeer tegen de koning. Die is juist redelijk populair.

Wat nou redelijk populair? als je achtennegentig procent van de stemmen krijgt? Dit is van Noordkoreaanse proporties!
Let ook even op de foto bij het bericht die ook een boodschap doorgeeft.

Ongelooflijk hoe je zo het nieuws kunt verwaarlozen uit een herkomstland van honderdduizenden mensen in Nederland. Beschamender kan niet geïllustreerd worden hoezeer Nederland het idee dat de wereld groter is dan dit deltaatje officieel heeft opgegeven.

Ter herinnering: hier, hier, hier en hier.

Aanvulling
Zondag 3 juli zijn opnieuw duizenden mensen de straat opgegaan in Marokko om te protesteren tegen de schaamlapjes”hervormingen”. Geen nieuws in Nederland.

2 gedachten over “De NOS als luidspreker van het Marokkaanse regime”

  1. Er zijn dagelijks demonstraties in de grote steden , geen nieuws in Nederland…

  2. Ik vind dat je wat negatief bent.
    Het komt niet zo heel vaak voor dat een president, koning of regeringsleider toestemming heeft gegeven om op hem te stemmen.
    Je zag dit soort edelmoedige gebaren bij Moebarak, Soeharto, de sjah van Perzië, Franco en nog wat door de VS gesteunde mensen die bewezen hebben dat ze de allerbesten zijn voor zichzelf en de VS.

Reacties zijn gesloten.