Hard Leers

Het nieuwe “beleid” van Gerd Leers in de praktijk:

Gerd Leers, formeel minister van Immigratie en Asiel voor het CDA, informeel minister van Emigratie voor de PVV, kwam gisteren met een lumineus voorstel: laat illegalen zelf betalen voor hun uitzetting. Dit voorstel, dat in de LPF tijd nog een proefballonnetje heette, werd met gladgestreken CDA kop als serieus gepresenteerd. Het komt erop neer dat kosten gemaakt aan vliegtickets, identiteitspapieren e.d., voor uitzetting via een civiele procedure worden verhaald op de uit te zetten persoon. En daar zullen dan ook nog wel de kosten voor de civiele procedure zelf bijkomen. Indien de persoon in kwestie niet kan betalen en voor werk of gezinshereniging naar Nederland is gekomen, wordt de rekening naar een werkgever of familielid gestuurd. (lees verder bij Sargasso)

4 gedachten over “Hard Leers”

 1. Ik vind het helemaal niet zo’n raar idee. Het grootste deel van hen is Islamitisch stemvee en die kun je gewoon in veewagens over de grens zetten, precies zoals destijds de Joden ook zijn afgevoerd in veewagens.
  Voor beide partijen biedt het alleen maar voordelen. Een enkeltje in een veewagen is aanmerkelijk goedkoper dan bijvoorbeeld een 2e klas zitplaats in een passagierstrein. Mogelijk kunnen zelfs kinderen voor de halve prijs waardoor het voor de passagiers nóg aantrekkelijker wordt om van de gelegenheid gebruik te maken.
  Bedenk ook dat de Joden als ze met een kogel om zeep werden gebracht, dat de nabestaanden de kogels moesten betalen, zelfs de kogels die eventueel het lichaam hadden verlaten en dus niet meer in het bezit waren van de betreffende Jood.

 2. Aangezien dat we goede mensen zijn, zullen we maar dan eerst starten met onderdak en onderduik gelegenheid tegen aanbetaling bieden. Net als toen.

  We gaan daarop tot verlinken en uitzetten pas als geld van de onderduikers helemaal op is. Maakt niet uit of ze daarop de kogel/gas naar onze oer-oude Europese traditie krijgen.

 3. nexus m. Schreef:

  Aangezien dat we goede mensen zijn, zullen we maar dan eerst starten met onderdak en onderduik gelegenheid tegen aanbetaling bieden. Net als toen.
  We gaan daarop tot verlinken en uitzetten pas als geld van de onderduikers helemaal op is. Maakt niet uit of ze daarop de kogel/gas naar onze oer-oude Europese traditie krijgen.

  Alsjeblieft geen gas. Het is toch al duur en bovendien schaars.

Reacties zijn gesloten.