Ouwe lullenkabinet gaat onnodige bonussen weggeven

Uiteraard van óns belastinggeld. Maar nu gaan bedrijven een bonus krijgen – lees: subsidie! – als ze 55-plussers in dienst nemen. Maar als ik het volgende lees, snap ik er weer helemaal niets van:

Arbeidsmarkt op omslagpunt
Het kabinet constateert dat de arbeidsmarkt op een omslagpunt staat. Er dreigen in hoog tempo tekorten te ontstaan. Mensen zullen daardoor meer, langer en productiever moeten werken.

Als er tekorten ontstaan op de arbeidsmarkt, dan zullen bedrijven wel genoodzaakt worden om ook mensen die ouder dan 30 jaar zijn in dienst te nemen. Moet je daar dan als overheid, die álles! verder afstoot omdat het ieders eigen verantwoordelijkheid is om de broek op te houden, een bonus voor gaan geven aan de werkgevers?
Is dat niet wat raar? Is dat niet wat onlogisch?
Kortom, ik snap het helemaal niet. 😕

2 gedachten over “Ouwe lullenkabinet gaat onnodige bonussen weggeven”

  1. Zoepsidie heet alleen zoepsidie als het aan linkse hobby’s wordt besteed.
    Zoepsidie aan liberalen en dergelijken heet bevordering van de marktwerking. Snap dat nou toch eens.

  2. lijkt één / tweetje met VVD’er Geert Naaijkens (what’s in a name) eerst gillen dat je geen 50+ ers meer aan wilt nemen in de industrie en dan op je wenken bedient worden door deze patjepeeërs. Gvd ik dacht dat ze een boete kregen als ze iemand op leeftijdsgrond weigeren aan te nemen, geen bonus als ze het wel doen.

Reacties zijn gesloten.