Het voelt alsof jullie hopen dat ik maar snel doodga omdat ik dan niets meer kost

Brief aan Mark Rutte:

ik ben Erwin Kalle, 13 jaar. Ik heb de spierziekte SMA type II. Hierdoor zit ik in een elektrische rolstoel. Ik kan niet staan, en heb erg weinig kracht in mijn handen. Dit betekend dat ik niet zelf een deur kan openen, geen vol glas drinken kan optillen of een boek kan pakken. Ik kan niet zelf naar toilet, wassen of douchen, haren kammen. Ik kan me verslikken als ik eet of drink. Daarom moet er altijd iemand in de buurt zijn. Na de zomervakantie ga ik naar 4 VWO van een reguliere school. Ik schaak graag en speel competitie, help bij de schaaklessen, en ga graag met mijn vrienden en vriendinnen naar de film of naar de stad. Alle dingen die ik moet doen/wil doen kan ik nu ook, omdat ik altijd hulp heb. Zonder PGB kan ik veel dingen wel vergeten… Ik kan niet onverwachts meer mee als mijn klas iets afspreekt. Jammer, want alle anderen kunnen dat wel. (lees verder bij effenietthuis)

12 gedachten over “Het voelt alsof jullie hopen dat ik maar snel doodga omdat ik dan niets meer kost”

 1. Weet je wat het is Erwin – dat willen we inderdaad.
  We zijn nog net niet cru genoeg om het ronduit te zeggen maar de tijd dat het wel kan komt met rasse schreden nader

 2. Toen ik ooit terminaal ziek was heb ik de belastingdienst gebeld met het voorstel om aan m’n familie € 125.000,- over te maken. Ik had berekend dat als ik normaal m’n tijd zou uitzitten de staat minstens een half miljoen zou gaan kosten, dus die één- en een kwart ton zou een koopje zijn.
  Ze zagen het niet zitten.
  Toen ben ik natuurlijk niet dood gegaan.
  Eigen schuld, dikke bult.

  (Terzijde als Erwin op z’n 13e in 4 VWO zit hoort hij tot de genie-kinderen dus. )

 3. Sterker nog de tijd dat ouderen, gehandicapten, werklozen en andere “onrendabelen” worden geëlimineerd worden komt weer terug. Daarmee ook het dragen van ster maar dan voor de moslimbevolking. Onze economische dictatuur viert hoogtij. Het afschuiven van schuld (o.a. oorzaak crisis afschuiven aan links) is wel aan rechts toevertrouwd. Steeds weer in de geschiedenis zien we dat rechts crisis veroorzaakt en links die weer oplost. Steeds weer is het links die investeert in (nutteloze of minder productieve) mensen en daarmee talloze crises heeft bezworen.De ondergang word steeds weer veroorzaakt door de sluipende intrede van individualisme en daarmee een voedingsbodem geeft aan het egoïsme.

 4. @4
  Henk, ik moet bijna onveranderlijk onbedaarlijk lachen om wat je schrijft (ik tutoyeer maar).
  Roept wel soms vragen op: is dit waar of niet? Ach, het doet er ook eigenlijk niet toe. Het is Waar in Hogere Zin. :mrgreen:

 5. Henk Veldman Schreef:

  (Terzijde als Erwin op z’n 13e in 4 VWO zit hoort hij tot de genie-kinderen dus. )

  En dan “Dat betekend….” met een D schrijven???

 6. Jaap stb Schreef:

  Henk Veldman Schreef:
  (Terzijde als Erwin op z’n 13e in 4 VWO zit hoort hij tot de genie-kinderen dus. )
  En dan “Dit betekend….” met een D schrijven???

  Dit kan ik heel goed verdedigen. Mij overkwam het vroeger toen ik, als gezegd, terminaal ziek was.
  Ik kreeg aanvankelijk betrekkelijk lichte pijnstillers “Tramadol” geheten.
  Met dat spul in m’n lijf kon het soms gebeuren dat ik schreef: “Ik hat het iedee…” waarbij ik wel kon zien dát het fout was, maar niet wát er fout was. (Terzijde ik heb gymnasium B gehat en ben redacteur geweest van schoolboekjes w.o. Nederlandse taal)
  Nadat ik was overgestapt op morfine wat ik praktisch in ongelimiteerde hoeveelheden kon krijgen waren m’n taalprobleempjes grotendeels verdwenen.
  Momenteel maak ik ook weer veel meer vaudun dan een tijdje geleden. Ik gebruik momenteel ook veel meer medicijnen dan een half jaar geleden. Zoveel, dat ik mocht er ergens hongersnood uitbreken, ik gemakkelijk een deel naar het getroffen gebied kan sturen om de ergste honger te stillen.
  Het kan echter ook zijn dat het komt omdat ik m’n kunstgebit niet in heb.
  In het geval van Erwin kan heel goed medicijnen een rol spelen.
  (Ik denk niet dat het aan z’n gebit ligt.)

 7. Inderdaad daar wacht het Grote Bruine gevaar op, jij bent niet zo’n fotogenieke Bejaarde in 24 uurs luier die werkt bij een buurtsuper.

 8. Beste Edwin, ik leef helemaal met je mee. Maar de geschiedenis herhaalt zich. Bruin-o van ene A.H. vergaste mindervaliden en zwaar-gehandicapten. Niet dat ik hoop, dat het zover komt met Bruin-I van Rutte, integendeel; ik zal de halfgod Rutte met alle middelen bestrijden en hoop dat hij door Bleker, de kiloknallerkweker geruimd wordt en verbannen naar Noord Korea.

Reacties zijn gesloten.