De schrik van rechts: de Groenen grijpen de macht

De Duitse Groenen doen het goed. Heel goed. Volgens peilingen kunnen ze rekenen op meer dan twintig procent van de stemmen, en daarmee zijn ze een serieuze dreiging voor de twee grote volkspartijen CDU en SPD.

Voor Annie van de Pas van het Wetenschappelijke Bureau GroenLinks staat Kretschmann symbool voor het enorme succes van de Duitse Groenen de laatste tijd. “Die man is al dertig jaar bezig, vanaf de oprichting van de partij. Hij hield consequent vast aan dezelfde thema’s. Hij liet zich niet als gekke Henkie in de hoek zetten, maar bleef consequent aan zijn netwerk bouwen. En dit is het resultaat. Geloofwaardigheid, dat is de sleutel van zijn succes.”

Hij hield consequent vast aan dezelfde thema’s.

Ja en daar gaat GroenLinks in Nederland de fout in. Ze willen zo graag meedoen dat ze hun eigen principes bij het grof vuil zetten.

Lees hele stuk in Trouw.

2 gedachten over “De schrik van rechts: de Groenen grijpen de macht”

  1. Wat bij het grofvuil wordt gezet kunnen per definitie geen principes zijn geweest.

  2. Nee, maar men zet (niet alleen bij GroenLinks, overigens) al te gemakkelijk dingen bij het grofvuil, waar men pas later van beseft, dat het ooit toch echt de principes waren…
    Voorts lijkt mij een vergelijking van GroenLinks met de Duitse Grünen weinig zinvol. Ze willen beiden groen zijn, maar daar houdt de vergelijking dan ook meteen wel op…
    😉

Reacties zijn gesloten.