Grotere slagvaardigheid Nationale politie blijkt hoax

Uit advies van Raad van State blijkt dat invoering van een nationale politie niet zal leiden tot grotere slagvaardigheid.

Het kabinet wil de huidige politiekorpsen laten fuseren tot één landelijk korps. Het is de bedoeling dat de zogenoemde Nationale politie slagvaardiger zal zijn dan de huidige eilandjes van korpsen. De Raad van State bekeek het wetsvoorstel en concludeert nu dat dit doel niet gehaald zal worden. Aldus nu.nl.

De Raad van State oordeelt dat de doelstelling ‘onvoldoende bereikt zal worden’. Volgens de Raad zitten er nog te veel bestuurlijke lagen in het voorstel.

Ja, dat wat ik met mijn GBV (Gezond Boeren Verstand) al had bedacht, wordt nu bevestigd door de Raad van State. Als ze het mij gelijk hadden gevraagd, had het minder geld gekost. 8)

Maar ik ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren, Want Dickerdack en zijn vriendje Teeven hebben alles al in werking gezet. Het zal wel het volgende geval van ‘Schijt aan de Raad van State’ zijn.

9 gedachten over “Grotere slagvaardigheid Nationale politie blijkt hoax”

 1. Prima nieuws toch? Een slagvaardige politie en leger lijken me niet in het belang van het volk, zeker niet in een tijd waarin een opstand tegen het gezag mogelijk gaat worden. Des te zwakker die boel blijft, des te beter het is lijkt me.
  Ik zal misschien iets missen, maar ik begrijp je punt niet, noch je redenering.

 2. @1
  Het gaat er niet om of de politie slagvaardiger wordt (daar zitten twee kanten aan op zijn minst) maar het mechanisme dat Opstelten en Teeven zonder onderzoek of nadenken bepalen dat het zo is, ongeacht of het ook echt zo is.

 3. “te veel bestuurslagen”

  klinkt wel als onvervalste PVV logica op weg naar de heilstaat

 4. Ik weet het niet.
  Ik heb sinds ik heb vernomen dat we binnenkort allemaal geïslamiseerd zullen worden en omdat moslims tot de grootste criminelen behoren, camerabewaking rond m’n huis geplaatst.
  Ik doe geen stap de deur uit als ik niet eerst via die beelden heb gecontroleerd of er ook politie in de straat is.
  Alleen als die er is, ga ik de deur uit. Een heerlijk veilig gevoel.
  En dát het werkt blijkt wel. Ik ben sinds die tijd nooit meer overvallen door moslims.

 5. 2:

  Ah, merci, soms zie ik geen dingen meer die langer zijn dan mijn eigen neus.

  Interessant vind ik het rapport

  Onderweg naar nationale politie?!
  Een reconstructie van de besluit- en beleidsvorming in de
  periode 1993-2010 over het politiebestel in Nederland, echt een bewaarding met veel informatie over beleid en personen:

  http://www.smvp.nl/files/onderweg_naar_nationale_politie.pdf

 6. je moet geen genie zijn ( of blijkbaar wel ) om te begrijpen dat centralisatie van politie deze juist mínder slagvaardig maakt . Degene die zo’n idee oppert moet eigenlijk subiet verwijderd worden als bestuurder vanwege incompetentie

Reacties zijn gesloten.