Frans Weisglas: ‘Kiezers behagen is doel op zich’

Kritisch VVD’er en ex-kamervoorzitter Frans Weisglas benoemt enige punten qua Henk en Ingrid asskisserij van VVD en CDA. Bij ’t gequote puntje ziet hij 1 ding over het hoofd; de motie gaat niet over muziek van Nederlandse origine, maar over muziek in de Nederlandse taal, en is dus nog onzinniger en nuttelozer dan in Weisglase’ verder overigens prima verhaal:

VVD en CDA steunen in de Tweede Kamer een motie van de PVV, waarin staat dat ten minste 35 procent van de muziek op radio 2 van Nederlandse origine moet zijn. Ik houd van Nederlandse muziek en ben al jaren een grote fan van Lee Towers. Maar ook dit is bizar. De Kamerleden weten heel goed dat ze niets te zeggen hebben over de inhoud van de programma’s van de publieke omroep. Toch stemmen ze voor een dergelijke motie om een goede beurt te maken bij Henk en Ingrid.

‘Kiezers behagen is doel op zich’ – opinie – VK

5 gedachten over “Frans Weisglas: ‘Kiezers behagen is doel op zich’”

  1. asskisserij

    Nou hoef je warempel geen purist te zijn om het krachtige mooie Nederlandse reetlikkerij te prefereren….

  2. Ik heb me gek gelachen om het geprikkelde commentaar van een journalistje van De Dagelijkse Standaard: http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/07/ja-frans-weisglas-kiezers-behagen-is-het-hoogste-goed. Touché, meneer Weisglas!

    Eerst zegt dat jongmens al dat H&I heus wel een bredere muzieksmaak hebben dan Nederlandstalig. Een reden te meer om niet te proberen een fictief kiezersdeel te behagen, lijkt mij. Hij eindigt met: “We zijn als gehele maatschappij inmiddels een beetje verder en proberen die naar rechts verschoven volksaard tot politieke uiting te brengen. Inspringen op steeds veranderende behoeften van het electoraat; dát is het hoogste doel van de politiek. Zo hard mogelijk proberen zo politiek correct mogelijk over te komen is dat zeker niet.” Tja, dat is dus juist populisme, het andere uiterste van politiek correct. Het ‘hoogste doel’ was om een visie te hebben.

  3. Ik heb al verschillende keren overwogen helemaal maar met Nederlands spreken en zingen te stoppen … Met het lezen van Nederlandse boeken ben ik al jaren gestopt … na de verplichte kots van Reve op de MAVO eigenlijk al , dus vanaf 1977 …

Reacties zijn gesloten.