Zout winnen in Friesland? Dat mocht toch niet van de PVV?

Zoutproducent Frisia Zout krijgt een vergunning voor winning van zout onder de Waddenzee in Noordwest-Friesland. Maxime Verhagen, minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, heeft daar toestemming voor gegeven. Het zout bevindt zich in het gebied Havenmond op ongeveer drie kilometer uit de kust en op twee kilometer diepte en wordt aangeboord vanaf het industrieterrein van Harlingen.

Maar dat mag toch helemaal niet van de PVV? Onder het toeziend oog van Geert Wilders persoonlijk stelde de Friese lijsttrekker Aardema in januari in het Friese St. Nicolaasga vast dat er wat de PVV betreft geen zout en gas meer worden gewonnen uit de Friese grond.

Overigens bleken geruchten dat de PVV, onder het motto ‘Sint Nicolaas Ga!’, Sinterklaas wilde afschaffen, omdat de Spaanse bisschop oorspronkelijk uit Turkije komt en de PVV voor zijn vergadering op een geheime locatie als symbolische plaats St. Nicolaasga had uitgekozen, op roddel en achterklap te berusten.

2 gedachten over “Zout winnen in Friesland? Dat mocht toch niet van de PVV?”

  1. En Henk en Ingrid hossen nog steeds terwijl ze hun graf graven, want hij relt zo lekker en dat vind Henk leuk. Ingrid word zo lekker gijl van dat geschop tegen machtige mensen, ze raakt opgewonden van “sterke mannen”. En als een echte Eva Braun in wording, zit ze te swoonen over een poster van de Grote G. De Grote G zelf lacht zich dood terwijl de Centjes van de lobby clubs binnen stromen. Nog nooit had een VVDer zo makkelijk centjes verdient over de ruggen van het “plebs”.

Reacties zijn gesloten.