Je bent jong en je doodt wat

Als ik op de A44 richting Amsterdam de afslag Voorhout passeer, kijk ik altijd even naar rechts. Achter de vangrails is precies de justitiële jeugdinrichting Teylingereind te zien. Net fors uitgebreid. Daar zit al jaren Murat D. opgesloten, de zwakbegaafde jongen van zestien die in 2004 conrector Hans van Wieren van het Haagse Terra college doodschoot. Hij moet nu 23 zijn. Ik krijg het nog koud als ik aan dat misdrijf denk.

Wat doen we met gevaarlijke jongvolwassenen die zulke gruwelen begaan? Dit was een vmbo-leerling wiens vader afwezig was, want gedetineerd. Met drank- en drugsproblemen, die meende dat hij op school geschorst zou worden. Een schande voor de familie en een einde aan zijn toekomst. De leraar moest ‘dus’ dood. En hij deed het ook nog. Murat D. is destijds veroordeeld volgens het volwassenenstrafrecht

Eerlijk gezegd twijfelde ik over de titel van dit stuk. Ik dacht ook aan: “Kabinet Rutte: voor elke oplossing weten wij wel een probleem.”

Krijmfijter Fred Teeven heeft er weer een nieuwe maatregel bedacht die hij er wel even graag door wil hebben. Maar als ik dit stuk lees, is dat helemaal niet nodig. De rechters in Nederland hebben al de mogelijkheid om jongeren als volwassenen te berechten als dat wat ze misdaan hebben heel erg is en ze het hadden kunnen beseffen.

Maar dat is Fredje en Dickerdack niet genoeg natuurlijk! Straffen, straffen, straffen, dat is waar het volk ‘behoefte’ aan heeft, het liefst openbare terechtstellingen 😥 zoals in die ‘goede oude tijd’. Henk en Ingrid op de eerste rij, genietend van een snack en het bloederige tafereel.

En uiteraard niet voor ons soort mensen, want VVD’ers die foute dingen doen (Gerrit Zalm – DSB) worden beloond met leuke banen, want daar heb je toch vrienden voor!

3 gedachten over “Je bent jong en je doodt wat”

 1. Dit door de huidige machthebbers (dit typering is helemaal terecht op zijn plekje wegens het feit dat ze zelf hebben besloten met vooropgezete rade om de wil van 50% procent van de Nederlandse bevolking te doen negeren bij het samenstellen van hun eigen rechtse kabinet) ondernomen eindeloze aanschroeven van het Recht met een enkel doel zoveel mogelijk straffen laat de totale leegte en uitzichtloosheid in de hoofden van deze mensen zien.
  Het is de walgelijkheid zelve.

  Tevens gaan grote autochtone financiële criminelen vrij of wordt er nooit naar onderzocht want bestaat het gevaar dat de financiële maffia zou blootgesteld worden.: http://www.krapuul.nl/nieuws/40814/gerrit-zalm-bracht-jaarrekeining-dsb-bewust-te-laat/

  Dan moet we weer naar N. Welling gaan luisteren die zal u gaan vertellen dat ie ooh! zo erg door de Amerikaanse financiële crisis verrast werd (christelijke kruis op zijn woorden, hoor!) dat er niets aan te doen was, net zoals met DSB.
  Maffia.

 2. [“Je bent jong en je doodt wat. Eerlijk gezegd twijfelde ik over de titel van dit stuk. Ik dacht ook aan: “Kabinet Rutte: voor elke oplossing weten wij wel een probleem.””]
  Die titel is prima hoor.
  Ik heb destijds als commentaar geschreven: “Nou moe, is er eens een jongen die een moord wil doen om z’n opleiding te voltooien en dan is het wéér niet goed.”
  Een cartoonist heeft een veel betere (prijswinnende) cartoon gemaakt waarop dat jochie met 2 machinegeweren in de hand roept: “Ik ZAL m’n school afmaken!”.
  Het was inderdaad eigenlijk allemaal heel zielig. De jongen wist echt niet hoe hij z’n problemen moest oplossen.
  Ongeveer in dezelfde tijd vermoordde een 14 jarig Turks of Marokkaans jochie een idem dito buurtgenootje die hem jaren had zitten pesten.
  Afshin Ellian maakte er prompt een “Islamitische” eerwraak van.
  Wat was ik toen woedend op die walgelijke vent.
  Waarom? Omdat ik me heel goed kon voorstellen wat dat jochie heeft bewogen.
  Ik kon het me namelijk goed voorstellen omdat ik ooit hetzelfde heb uitgevreten. Ik was weliswaar toen 6 en m’n “slachtoffer” 10 jaar en ik was er niet op uit om ‘m dood te maken, maar het resultaat bleef hetzelfde.
  Hij pestte me namelijk omdat ik in bed had gepist.
  Het jongetje had Engelse ziekte wat veel voorkwam in die tijd, omdat door de oorlog te weinig en ongezond voedsel was. Ik was veel sterker dan hij. Bij stoei-partijtjes verloor hij altijd. Dat vond hij niet leuk. Toen we gingen schommelen op zo’n platte plank waar je met z’n tweetjes op kan, ging ik steeds hoger en hoger en hij riep steeds harder dat hij niet meer durfde. Ik wel. Ik wilde “eerwraak”.
  Niet dagelijks maar minstens 1 à 2 maal per week zie ik het weer voor me. Eerst 5 meter onder me en vervolgens de klap van de schommel tegen z’n hoofdje.

  We hebben een vriend gehad. Hij had een vriendin waarmee hij zou trouwen. Schat van een meid.
  Ze werd verkracht. Ze is haar hele leven daardoor labiel gebleven. Die vriend van ons heeft haar verkrachter vermoord. Niet uit dolle woede maar zeer bewust en gericht. Hij is naar België gegaan om een pistool te kopen. Hij kreeg 3 jaar en 8 maand. De rechter had namelijk begrip voor z’n handelen.. Sommigen vonden dat nog te veel. Onder die “sommigen” waren ook politie-agenten. Een half jaar voor hij vrij zou komen is hij ontsnapt uit de gevangenis. Op de “klassieke” manier. Lakens aan elkaar knopen. Hij heeft een paar dagen bij ons ondergedoken gezeten. Eén week later werden we ondervraagd door de politie. Uiteraard wisten we van niks. De politie heeft nooit moeite gedaan om ‘m op te sporen. We hebben geen contact meer met hem. We weten dat hij ergens in het buitenland zit.

 3. @ Tibaert:
  “‘Ons soort mensen lacht zich in het vuistje, want o wat is het volk dom…”‘

  Doe mij maar 1 “onsje” minder. Want je levert met zo’n uitspraak enthousiast je bijdrage aan het verdoemen van de dommen en heb er ook nog plezier om. Ga nu eens zonder neerbuigen in gesprek klootzak. Sorry hoor maar van zulke debiele predestinatie riedels ga ik over m’n nek.

  Maar goed je hebt er en handje van om in 1 comment te laten blijken dat je naast je geloof in eigen superieuriteit toch ook wel een hart hebt.
  “‘Keira, van die door jou zo goed omschreven mentaliteit van “law and order” ga je je echt ziek voelen. Kinderen worden van hun toekomst beroofd en later kan dan gezegd worden, ze deugen niet…”‘

  Ondanks je arrogantie. Mijn idee erover is dat het dan beter net zo goed niet gezegd had geweest geworden omdat de meeste mensen “zo dom” zijn dat ze het niet kunnen waarderen.

Reacties zijn gesloten.