Gerd Leers en de illegalen, grote woorden en angstzaaierij

Kerk in Actie, de diaconale poot van de Protestantse Kerk in Nederland, is tegen het plan van minister Leers om illegaliteit strafbaar te stellen. Volgens Leers mogen vluchtelingen die uitgeprocedeerd zijn niet in Nederland blijven. Doen ze dat toch, dan kunnen ze een boete krijgen.

Gisteren overhandigde ‘programmamanager’ van Kerk in Actie, Evert Jan Hazeleger, de minister een petitie met 12.000 handtekeningen.

Leers heeft zijn voornemen al aanzienlijk afgezwakt. Eerder noemde hij illegaliteit een ‘misdrijf’. Nu heet het een ‘overtreding’. Hulp verlenen aan illegalen is daardoor niet langer strafbaar. Toch bent u nog steeds tegen?

“Ja. Want hoe je het ook wendt of keert: uitgeprocedeerde asielzoekers zijn geen misdadigers. Of je het nu als ‘misdrijf’ of als ‘overtreding’ bestempelt: deze maatregel criminaliseert vluchtelingen. Dat vind ik een zeer kwalijke zaak. Maar ook praktisch gezien blijft dit een slechte maatregel.”

Kerk in Actie heeft het al langer aan de stok met Gerd Leers, ook over jonge asielzoekers in een cel stoppen.

Gerd Leers is de handpop van Geert Wilders en haalde het zelfs in zijn hoofd om het geven van kerkasiel strafbaar te gaan stellen!
Iets wat toch echt al heel lang gegeven wordt.

Kortom Gerd Leers hoort ook bij de mensen die een liggende schopt. 😥

5 gedachten over “Gerd Leers en de illegalen, grote woorden en angstzaaierij”

 1. Dat illegaliteit niet strafbaar is, lijkt op het eerste gezicht misschien wat eigenaardig, maar het is juist onwijs praktisch. De meeste vluchtelingen (échte vluchtelingen) verkeren nu eenmaal niet in de gelegenheid om eerst netjes hun reispapieren in orde te maken en zolang illegaliteit niet strafbaar is, is dat ook helemaal niet erg.

  Wat je met een strafbaarstelling echter gaat krijgen is een run op de voorzieningenrechter, die meestal zal beslissen dat een vluchteling het recht heeft om in alle rust de procedure voor een verblijfsvergunning op te starten als niet kan worden uitgesloten dat hij/zij gevaar loopt (let wel: er hoeft dan nog niet te worden aangetoond dat die persoon daadwerkelijk gevaar loopt, er hoeft alleen aannemelijk te worden gemaakt dat er een kans op gevaar is).

  Niet alleen zal dit een hoop extra procedures opleveren, maar de betreffende vluchteling wordt daarmee tevens tijdelijk legaal (zie de Vreemdelingenwet). Oh pardon, dat was niet de bedoeling geloof ik. 😛

  “Zeg Mark en Ivo, hoe gaan we dat oplossen?”
  “Nou Gerd, wat denk je ervan als we de griffierechten eens flink verhogen zodat ze niet meer naar de rechter kunnen stappen?”
  “Whoehahahahahahaha… ja, goeie! Dat zal ze leren!”
  😥

 2. Een VVDer schopt altijd een liggend persoon als hij er centjes voor kan krijgen. Zelfs zijn moeder.

 3. Dehnus Schreef:

  Een VVDer schopt altijd een liggend persoon als hij er centjes voor kan krijgen. Zelfs zijn moeder.

  In sommige gevallen doetiet bij z’n moeder gratis.

 4. En zo word je dus ook al overgedragen aan de vreemdelingenpolitie door de rechters als je je Ausweis niet wil laten zien:

  quoot [
  Aanvankelijk bestond de groep anonieme arrestanten uit dik vijftig personen. Nadat de officier van justitie hen had medegedeeld dat ze vrijdag overgedragen zouden worden aan de Vreemdelingendienst, mogelijk met uitzetting als gevolg, gaf de helft alsnog zijn identiteit prijs. Van de 25 overblijvers heeft een deel dus alsnog besloten de naam op te geven. Er verblijven nu nog zestien personen in vreemdelingendetentie. einde quoot].

  http://www.ravagedigitaal.org/2011nieuws/juli/08/nws.php

 5. Ik dacht dat handlanger Leers als limbabwilder zelf zo’n beetje illegaal in het Haagse zat! Of is hij jaloers op compaan Geert en wil hij ook status als verdachte? Schijnt bij criminele bendes niet ongewoon te zijn!Don Mark met zijn capo’s Geert en Gerd? Zoiets? Zeg maar de “toppers “van crimineel rechts?

Reacties zijn gesloten.