Gaat Julian Assange toch de mond gesnoerd worden?

Vandaag moet hij weer voor de rechter verschijnen om te horen of hij toch aan Zweden uitgeleverd zal worden. Als dat gebeurt vreest hij dat hij zo aan de VS wordt doorgegeven. Nou dat vrees ik met hem.
De VS eist van andere landen van alles, maar zal zelf nooit een ingezetene uitleveren. Wat die ook gedaan heeft! Dat is nog eens achter je mensen staan, dat wel. Daar zouden andere landen nog iets van kunnen leren.
Maar het moge duidelijk zijn dat WikiLeaks wel de mond gesnoerd is met het (gedeeltelijk) wegvallen van Assange. Hoop dat ze snel een nieuwe manier van werken bedenken. Want klokkenluiders moeten er blijven!!!!!!!!!!!!

5 gedachten over “Gaat Julian Assange toch de mond gesnoerd worden?”

 1. Minstens even problematisch als zijn mogelijke uitlevering aan de VS lijkt me de vraag, of de man in Zweden voor de daden, waarvan hij beschuldigd wordt, überhaupt wel een “fair trial” mag verwachten.
  Ook dat lijkt me namelijk verre van gegarandeerd…

 2. Interessant. Drie punten:

  1) De VS kan ook om uitlevering van Assange vragen als deze nog in het VK is. Wat dat betreft is hij “veiliger” in Zweden dan in het VK.

  2) Assange zou zich beter een kerel kunnen tonen en naar Zweden gaan om mee te werken aan het justitieel onderzoek.

  3) Wikileaks heeft aanzienlijke schade geleden door het prive gedrag van Assange.

 3. Ik denk, dat Wikileaks veel schade heeft geleden door de hetze om het vooralsnog vermeende privé gedrag van Assange. En voor wie de hele heisa destijds een beetje heeft gevolgd, mag het geloof ik wel duidelijk zijn, dat Assange er niet om staat te springen, om “vrijwillig mee te werken” aan een onderzoek in Zweden…

 4. Dan had het Assange gesierd om aan die hetze meteen een eind te maken door in Zweden – toch geen bananenrepubliek- tekst en uitleg te geven. Natuurlijk heeft hij het volste recht om niet mee te werken, maar ik denk dat dat (voor Assangem en zeker voor Wikileaks) toch beter was geweest.

 5. Karel Schreef:

  2) Assange zou zich beter een kerel kunnen tonen en naar Zweden gaan om mee te werken aan het justitieel onderzoek.

  Ben je een Maanbewoner of zo? Meewerken aan een heiza?

Reacties zijn gesloten.