Dat verwacht je niet…. een PVV’er die moslims uitscheldt

Peter Breedveld, columnist bij FrontaalNaakt, dacht een slopende vakantie in Viëtnam te vieren, toen zijn verdiende rust ruw werd verstoord door het ontslag van PVV-medewerker Sam van Rooy door de PVV. Hij verbaasde zich over de geschrokken reacties, ook in de rechtse kerk, want dat verwacht je dus gewoon niet – een PVV-medewerker die moslims uitscheldt…

Hallo, stelletje hypocriete gladjakkers! Gehoofddoekte vrouwen ‘horizonvervuiling’ noemen, is dat geen schelden? Moslims met nazi’s vergelijken, is wel oké? Nee werkelijk, waarin verschilt het wangedrag van Van Rooy nou precies van wat Wilders uitdraagt? Moslims molesteren en dat rechtvaardigen met het gewauwel dat ze ‘onze westerse waarden afwijzen’ is vintage PVV. Wie net doet alsof Van Rooy een rotte appel in de PVV-mand is, verkeert in hardnekkige staat van ontkenning.

Want?

Dit is wat de PVV is: een zootje laffe, fascistoïde Blut und Boden-rukkers. Wakker worden en de koffie ruiken is het devies, mensen. Wie PVV stemt, stemt racisme, Ausländer raus, xenofobie en blinde haat. Sam van Rooy is een heel doorsnee PVV-lulletje, een Vlaamse Bert Brullen. C’est ça. Probeer het nou maar niet mooier te maken dan het is.

Eigenlijk is het heel eenvoudig, zegt Breedveld:

De PVV bestaat alleen maar uit groezelige types met foute ideeën. De één wil de neuzen van linkse journalisten afhakken, de ander wil allochtonen tot in de derde generatie blijven brandmerken als derderangs burgers, allemaal vinden ze moslims tuig, woestijnnazi’s, vervuiling. Als Van Rooy ontslagen wordt omdat hij op moslims scheldt, waarom heft Wilders dan niet de de hele PVV op?

En waar leidt dat allemaal toe? WLTRRR belichtte gisteren enige achtergronden van Sam van Rooy op Krapuul.nl en eindigde met een indrukwekkende slotalinea:

Nederland isoleert zichzelf, verliest handel, vertrouwen en aanzien in de wereld, zakt op de ranglijsten en is niet meer het land waar vrijheid, tolerantie, gematigdheid en redelijkheid hoog in het vaandel stonden en het land tot grote bloei brachten. De enige oorzaak is de acceptatie en populariteit van de PVV, partij voor de vrijheid van tuig voor wie een zandbak veel te beschaafd is.

11 gedachten over “Dat verwacht je niet…. een PVV’er die moslims uitscheldt”

 1. Van Rooy is dan ook niet ontslagen, maar slechts op non-actief gesteld.
  Er is natuurlijk geen partijcommissie die na ernstig onderzoek zegt dat hij weer aan het werk kan, er is nu eenmaal geen partij, dat moet de Grote Lijder dus zelf doen.
  Dus dat doet hij, volgende week of zo.

 2. over non-actieve PVVers gesproken, we hebben al een tijdje geen klimatologische brainfarts van prof dr ing De Mos gehoord, geen onnavolgbare columns van Martin Bosma, Laurence StaSSen houdt zich verdacht stil, Geert twittert niet meer zo veel, Sietse Fritsma ziet “ze” (kansarme aanhangers van een beweerde woestijnideologie) niet meer vliegen, Wim Kortenoeven heeft al een tijdje geen vlaggetjesdag meer gehouden in een bredere historische context, Raymond de Roon is al lang niet meer met zijn zure tronie op TV geweest, Barry Madlener is al een paar dagen niet meer voor racist uitgemaakt, etc.

  het lijkt wel… vakantietijd

  zouden de buren van Lucassen aan hem vragen of hij de plantjes tijdens hun afwezigheid water wil geven?

  zou de hele fractie verplicht in een kibboets zitten?

  snabbelt Hernandez wat bij als uitsmijter in Lloret de Mar?

  is Machiel de Graaf even naar het Oostblok om wat illegale spuitjes te scoren?

  zou Hans Jansen uitgenodigd worden voor de zomerse PVV barbecue? en Tom Schalken?

  en misschien zit Moszko samen met Eva wel all-in in Turkije nu de nota voor bewezen diensten is voldaan, lekker “bruin” bakken aan het zwembad

 3. #2 Als de PVV’ers gematigde volksgenoten zouden zijn (wat ze niet zijn), dan moeten ze haast wel in woede ontsteken van zo’n kaaskopperig commentaar.

 4. @1/ Arnold:

  ‘maar slechts op non-actief gesteld.’

  Gelijk hoevelen, van de PVV, inmiddels? Portefweule ontnomen..enzo. Zal het even (verder) moeten uitzoeken, maar de PVV ‘lijkt’ hier een record te hebben. En dat in zo een korte periode..

 5. “Nederland isoleert zichzelf, verliest handel, vertrouwen en aanzien in de wereld, zakt op de ranglijsten en is niet meer het land waar vrijheid, tolerantie, gematigdheid en redelijkheid hoog in het vaandel stonden en het land tot grote bloei brachten.”

  Niet dat we dat wel waren voordat de PVV zijn intrede deed, by the way…

  “De enige oorzaak is de acceptatie en populariteit van de PVV, partij voor de vrijheid van tuig voor wie een zandbak veel te beschaafd is.”

  Erg bedroefend zo je medemens te moeten behandelen; het lijkt op een typische Wilders aanpak.

  Als iemand iets verkeerd doet kan je ook de vinger op de wond leggen (en zo de ware aard naar boven brengen) i.p.v. te gaan raaskalken.

 6. Bas Koppe Schreef:

  “Nederland isoleert zichzelf, verliest handel, vertrouwen en aanzien in de wereld, zakt op de ranglijsten en is niet meer het land waar vrijheid, tolerantie, gematigdheid en redelijkheid hoog in het vaandel stonden en het land tot grote bloei brachten.”
  Niet dat we dat wel waren voordat de PVV zijn intrede deed, by the way…
  “De enige oorzaak is de acceptatie en populariteit van de PVV, partij voor de vrijheid van tuig voor wie een zandbak veel te beschaafd is.”
  Erg bedroefend zo je medemens te moeten behandelen; het lijkt op een typische Wilders aanpak.
  Als iemand iets verkeerd doet kan je ook de vinger op de wond leggen (en zo de ware aard naar boven brengen) i.p.v. te gaan raaskalken.

  Als iemand iets verkeerd doet kan je ook de vinger op de wond leggen (en zo de ware aard naar boven brengen) i.p.v. te gaan raaskalken.
  Je kunt wel verontwaardigd doen maar Wilders heeft een grens overschreden door zich te gedragen als ultiemonmens jegens oppositie & andersdenkenden.
  Na zo’n agressieve bejegening van een goedwillende meerderheid past slechts een keihard terugtrappen naar de agressor en een adequate ontmaskering als weerzinwekkende leugenaar.

  En leer eens spellen met je `raaskalken’.

 7. Ja als je leider de Moslims islamitisch stemvee mag noemen dan mag jij toch wel zeggen dat Moslims geimporteerde achterlijkheid van de islamitische zandbak zijn? Maar néé dát ging de PVV te ver ? O dát wel?!!! Hypocrisie ten top !!!

 8. “Sam van Rooy is een heel doorsnee PVV-lulletje”

  Dit is de meest passende omschrijving voor elke PVV-medewerker, denk ik.

 9. Laat maar duidelijk zijn over het hele PVV clubje:

  “Dit is wat de PVV is: een zootje laffe, fascistoïde Blut und Boden-rukkers.”

  Nu zit ik te denken hoe zou ik hun VVD en CDA sympatisanten moeten noemen?
  En hun makkers een meelopers van de VVD/CDA regering?

 10. Abdul Alhazred Schreef:

  raaskalken

  Ach, het woord heeft wel wat.
  Als je razend bent en je kalkt het op de muur dan is de betiteling zo slecht nog niet.

 11. oeps, daar is de klimatologische brainfart van De Mos… 🙂

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/10224104/___Klimaat-_kosten_onduidelijk___.html?p=19,1

  nog ff een paar ambtenaren aan het werk zetten voordat De Mos met een goedkope charter naar Turkije zoeft om daar onder het mom van onderzoek naar de klimatologische omstandigheden in Turkije en de onwenselijkheid van toetreding van Turkije tot de EU (knoop in zijn zakdoek, alle bonnetjes naar Geert) zich vol te vreten in een all-in enclave met gelijkgestemde kaassies

Reacties zijn gesloten.