Emile Roemer ergert zich aan PvdA en GroenLinks

SP-fractieleider Emile Roemer roept GroenLinks en PvdA op om een keer ‘nee’ tegen Rutte te zeggen. Hij verwijt beide oppositiepartijen de coalitie op ‘belangrijke terreinen als Kunduz en Libië’ in het zadel te hebben gehouden.

Natuurlijk heeft Emile hier gelijk in. Maar ik wil toch een kritische noot plaatsen bij de stemming van de SP over die motie voor Radio 2 voor meer Nederlandstalige muziek!!!!!!!!!. DAT WAS WEL ZOOOOOO STOM!!!!!!!
Want waarom, waarom?????? heeft de SP ook met dat rare nationalistische voorstel ingestemd? VVD, CDA en PVV waren voor, dus was er gewoon toch doorgekomen. Steun van SP was overbodig en wel zooooooooo belachelijk!!!!!!!!!!!!
Want het is een motie van niks! Zoals de voorzitter van de RvB van de NPO al liet weten, politiek gaat over beleid, niet over de inhoud. Motie wordt niet uitgevoerd want hier heeft Den Haag geen ene flikker mee te maken!

5 gedachten over “Emile Roemer ergert zich aan PvdA en GroenLinks”

 1. Deze voorstem van de SP was satirisch bedoeld om het PVV voorstel als superdomme door de complete PVV fractie met een gezamenlijk i.q. van een garnaal ingediende motie belachelijk te maken..
  Dit is gelukt de 2 de kamer lag dubbel…

 2. Wat betreft die Radio 2 kwestie kreeg ik van de SP onderstaand antwoord:

  Het is begrijpelijk dat u boos wordt door de plannen van dit Kabinet en haar gedoogpartner. Zo komt er bij ons ook regelmatig nieuws binnen waar bij ons het bloed haast van gaat koken, en toch blijven we doorgaan. Opgeven is immers geen optie, nietwaar? De bedenkelijke koers met betrekking tot de motie betreffende het Nederlandse lied wil ik echter wel even uitleggen. In 2005 schreef ons toenmalige Tweede Kamerlid Ada Gerkens een nota over Popmuziek, waarin gesteld werd dat er meer aandacht moest komen voor Nederlandse muziek. Het gaat dan dus niet om Nederlandstalig, maar om Nederlands. Artiesten van Nederlandse bodem moeten meer ruimte en aandacht krijgen.

  De motie van de PVV, hoewel dit over Nederlandstalig ging, kwam dus een heel eind in onze richting. De reden dus dat we deze motie gesteund hebben. Voor ons dus een moment om aandacht aan de Nederlandse muziekscene te geven. Het is aan de minister in samenspraak met Radio 2 om invulling te geven aan deze motie.

  Wat betreft de heer Wilders zullen we hem blijven aanvallen op zijn uitspraken alsmede het Rechtse beleid wat hij voorstaat na zijn Linkse beloften na de verkiezingen. Wat ik u daar nog wil aanraden is om het rapport hierover van het Wetenschappelijk Bureau van de SP eens te lezen: http://goo.gl/cCvKp

  Vriendelijke groet,

  Anouk Pross
  Medewerker SP Tweede Kamerfractie

 3. @#3: Yeah, right! Radio 2 deed dat allang, en bovendien ging het in die nota om “kwaliteit en diversiteit” in de Nederlandse popmuziek. (En last but not least heet ze Arda en niet Ada.)

 4. Ada en Annoek ,=)
  Ze zien elkaar misschien niet zo vaak…

  Wijlen mijn bandgenoten noemden mij (†) ook weleens Zowie…maar dat is m’n zus

Reacties zijn gesloten.