Teruggeven aan de eigenaar, gemeentelijke specialiteit in Amsterdam

Welk actueel nieuwsbericht zal ik eens nemen om mijzelf als nieuws te presenteren? De lokale televisie is langsgeweest maar ik heb geen idee of “ik” ben uitgezonden. De woningcorporaties (#onroerendgoedmaffia) die jengelen over de “op slot zittende woningmarkt” zodat “het beleid” in Amsterdam “op de schop gaat”?. Een “rustige ontruiming” waarbij een gekraakt pand “aan de eigenaar teruggegeven is”?
Verdere berichten over de “vreemdelingendetentie” waarin op 7 juli ontruimde krakers v/m gehouden worden omdat zij van hun zwijgrecht gebruik maken? Er zitten nog acht mensen vast.

Als dakloze moet je in ieder geval wel eens wateren. Over vaste ontlasting durf ik maar helemaal niet te denken. Heb wel eens een mensendrol in mijn portiek gevonden. Heb er zelfs een verhaal over geschreven.
Als je wildplast en een smeris komt langs word je opgepakt en je bent helemaal de sigaar als je je niet kunt legitimeren.

Vanmiddag – woensdag 13 juli 2011 – passeerde mij een demonstratie van daklozen die onbekommerd willen slapen. “Huisraad” in vuilniszakken op bakfiets.
Ik gebaar, probeer aandacht te trekken.
Daar, bij die boom, die vuilniszakken – dat is mijn huisraad. Ik ben een van jullie.
Ze lopen mij tamelijk hard omver.

Een smeris aan de kant vraagt of het met mij gaat, na dat omverlopen. “Ja hoor. Ik wilde een gesprek aangaan.”
“Dat lukt niet met deze mensen.” Ik vrees dat hij nog gelijk heeft ook.

Maar ik ben inmiddels wel een van hen.
Dankzij #onroerendgoedmaffia. U hoort er meer van, de komende dagen.

O ja, “mijn portiek” schreef ik alsof het er nog was.