Relatief gering

Mijn eerste gedachte na de liquidatie van Osama bin Laden was: ziezo, nu kan m’n shampoo weer mee in m’n handbagage.

Vergeet het maar.

Bij ons is de dreiging officieel nog altijd ‘beperkt’: ‘De kans op een aanslag is relatief gering, maar kan ook niet worden uitgesloten’, luidt het (met een klassieke taalfout: ‘de kans is uitgesloten’). Vervang ‘aanslag’ door ‘regenbui’ en beslis of je nog gaat zeilen. Hoeveel groter is ‘relatief gering’ dan sec ‘gering’? En is ‘gering’ groter dan ‘klein’?

De zorgvuldige woordkeuze suggereert een nauwkeurigheid die er juist niet is. Zoals die vloeistoffenkomedie ook moet camoufleren dat we geen grip hebben op de terreur.

Kortom alles wordt aangegrepen om de burger een nepgevoel van onveiligheid en veiligheid aan te praten. Alles voor controle en repressie. Gezond verstand is verdwenen en paniekzaaien is lekker aan de orde van de dag. Hou het volk onrustig en ze zullen met alles wat we voorstellen aan repressie instemmen!
Walgelijk Bruin I heeft dit tot ‘kunst’ verheven en die gore Gedogerd gaat er lekker in mee, want is er zelf ook niet vies van. Zorgt in ieder geval dat hij kan blijven janken over bedreigen en zijn stoere jongens om zich heen kan houden, zal hij wel lekker vinden.

4 gedachten over “Relatief gering”

 1. Al die wat rechtlijnigjes denkenders hebben nou wel mooi een baan. Bedenk dat die rechtlijners anders een probleem zouden kunnen vormen voor het rechse beleid van Bruin 1. Nu komt hun rechtlijnigheid Bruin 1 mooi van pas. Anders zouden ze maar rechtlijnig links zijn en nu zijn ze gezagsgetrouw rechs en geven links problemen. Deze trend is al sinds de Kabinetten Lubbers aan de gang en is nu in het hele land voelbaar een fascistoïde lobby voor de beveiligingsindustrie. Maar dit is allemaal ouwe koek. Nieuw is Bruin 1 en dat is niet fascistoïde meer maar rechtlijnig fascisme. Het kan alleen bestaan van het aanwijzen van zondebokken veiligheidsrisico’s die niet bestaan.

 2. Sjuul van Dissel Schreef:

  beveiligingsindustrie

  Je kunt er niet omheen. Sinds “Wilders” is het gevoel van onveiligheid enorm toegenomen.
  Het mag dan enigszins geruststellend zijn dat Wilders ook als enige bedreigd wordt, maar ja, het kan ons allemaal overkomen.
  Ik heb gehoord dat de beveiligingsindustrie inmiddels in het bezit is van rooksignaaldecoderingsapparatuur die in gebieden waar nog indianen met rooksignalen communiceren 24 uur per dag in de gaten wordt gehouden. Het schijnt zo te zijn dat er al een paar keer rookwolkjes in de lucht zijn verschenen waar (met enige spelfouten weliswaar) maar verder in onvervalst Nederlands beweert werd dat Wilders gek is en zelfs dat een andere indiaan daarop reageerde met dat hij dood kan vallen.
  De beveiliging rond Wilders is daarop verscherpt door nog hoger salarissen uit keren aan de dienstdoende bewakers.

 3. “Alles voor controle en repressie. Gezond verstand is verdwenen en paniekzaaien is lekker aan de orde van de dag. Hou het volk onrustig en ze zullen met alles wat we voorstellen aan repressie instemmen!”

  Daarbij de geblondeerde fleurie loslaten op een denkbeeldig vijand – en klaar, mag je in je luie stoel achterover gaan leunen om je winsten op de beurs te gaan volgen.

  @ Henk, onlangs heb ik op de radio een reportage gehoord waar men beweerde dat sinds de aanslagen in New York is de beveiligingsindustrie een van de snelst groeiende industrieën. Het is en economisch boom (ha!). Stap in en tel je winsten. Moet je alleen voor zorgen dat iemand het volk steeds in angst houdt.

 4. nexus m. Schreef:

  onlangs heb ik op de radio een reportage gehoord waar men beweerde dat sinds de aanslagen in New York is de beveiligingsindustrie een van de snelst groeiende industrieën.

  Ho, ho!
  Ik heb er al eens eerder op gewezen dat sinds Wilders in de Kamer kwam als eenmansfractie van de Groep Wilders dat:
  1. Er nergens meer Islamitische aanslagen in Nederland meer zijn voorgekomen en dat wereldwijd alleen nog maar in Arabische landen Islamitische aanslagen hebben plaatsgevonden. Allen Israël heeft er nog een beetje last van.
  2. Toen Wilders in de Kamer verscheen was wetenschappelijk vast komen te staan dat binnen 1 à 2 generaties Nederland volledig geïslamiseerd zou zijn.
  Gelukkig heeft Wilders geconstateerd dat door zijn verschijnen inmiddels de grootste directe dreiging is weggevallen maar dat we nog steeds op onze hoede moeten zijn, want anders moet de 3e generatie na ons voortdurend volgens de sharia leven en dat moeten we voorkomen.

Reacties zijn gesloten.