Tweede Revolutie op Tahrir brengt stap-voor-stap weer wat beweging in de Egyptische omwenteling

Het is heel erg een ‘work in progress, de ‘Tweede Revolutie’ van Tahrir zoals het inmiddels al vaak genoemd wordt. En dat is ook één van de redenen dat ik er nog niet over heb geschreven. Om dit goed te volgen is haast een soort dagboekvorm nodig.
Het begon vrijdag 8 juli als een herhalingsoefening van de revolutie, een grote demonstratie om de militaire leiders van de Hoge militaire Raad (SCAF) en de regering te laten voelen hoe ontevreden ”het volk’ (lees: de uitvoerders van de 25 januari revolutie) is over het gebrek aan voortgang bij de overgang naar democratie, de hap-snap bestuursmaatregelen, de trage zuiveringen van de resten van het oude regime, de trage voortgang van processen tegen Mubarak en zijn handlangers, en het verschijnsel dat opgepakte burgers voor militaire rechtbanken moeten verschijnen.

Lees verder op Abu Pessoptimist’s website.

1 gedachte over “Tweede Revolutie op Tahrir brengt stap-voor-stap weer wat beweging in de Egyptische omwenteling”

  1. Het westen heeft de revolutie gekaapten hun nieuwe stromannen daar neergezet , dat kan je duidelijk zien in de landen waar geen stromannen voor handen zijn die het werk van het westen kunnen doen , daar mag , zoals in Bahrein , het regime , geholpen door “saudi” troepen , hun gang gaan en zelfs doktoren arresteren die demonstranten geholpen hebben , en de “pers” zwijgt wereldwijd ….

Reacties zijn gesloten.