‘De perverse bezuinigingen van het kabinet’

Door de bezuinigingsplannen van dit kabinet worden mensen die arm, bang en gefrustreerd zijn de straat op geschopt.

Dat ons kabinet er behagen in schept zijn burgers te criminaliseren, heb ik al vaker betoogd. Maar dat het dat zo pervers doet, verbaast me toch.

Ben je dom of slecht als je bezuinigt op voorzieningen die mensen van de straat houden, ondersteunen en helpen hun leven weer op te pakken? Vermoedelijk allebei. Het aantal buurthuizen decimeren, inloopcentra sluiten, op de sociale werkvoorziening bezuinigen, psychiatrische patiënten (ook die zonder ziekte-inzicht) een eigen bijdrage laten betalen – het is dé manier om allerlei mensen de straat op te schoppen die arm, bang en gefrustreerd zijn.

Mooie column van Malou van Hintum in de VK, ik kan het er alleen maar mee eens zijn. Hartgrondig mee eens zijn!
Zoals al eerder gezegd, ik voorzie dat meer daklozen op straat komen omdat deze overheid ze gewoon in de steek laat. En denk niet dat het jou niet kan overkomen ………..

1 gedachte over “‘De perverse bezuinigingen van het kabinet’”

  1. Rond de tijd, dat er teveel mensen een “zwervend bestaan” op straat “uitleven” zal men het idee van Heer W. omtrent de zogenaamde “tuigdorpen” wel invoeren, om de straten schoon te vegen. En als ze die “tuigdorpen” dan “dolhuizen” noemen, zijn we gewoon weer terug bij af… (http://tinyurl.com/666mreo)

Reacties zijn gesloten.