Zakkenvullers

Wat om over na te denken dit weekend:

1.

Eén op de vijf toezichthouders bij woningcorporaties verdient veel meer dan binnen de branche is afgesproken. Dat blijkt nu NOS inzicht heeft gekregen in de geheime salarisstroken van woningcorporaties. Sommige toezichthouders zitten enkele duizenden euro’s boven het afgesproken maximum. Anderen overstijgen het maximum gortig met tienduizenden euro’s.

Joop.nl

2.

Na twee jaar van fors inkomensverlies hebben de topbestuurders van ondernemingen hun salaris vorig jaar weer zien oplopen. Het inkomen van de directeuren nam in 2010 met 8,1 procent toe naar gemiddeld 1 miljoen euro.

Volkskrant.nl

En dit krijgt de gewone werknemer erbij in 2011:

3.

Stijging inkomen

De lagere inkomens gaan er procentueel het meest op vooruit. De grootste stijging is te zien bij een brutoloon van rond de 1.500 euro per maand. In dat geval stijgt het nettoloon het nieuwe jaar met 0,91% (11,34 euro) ten opzichte van 2010. Werknemers met een modaal inkomen (2.546 euro bruto per maand) ontvangen komend jaar netto 9,34 euro meer. Dit laatste is een stijging van 0,52%. Werknemers die twee keer modaal verdienen (bruto 5.092 euro) gaan er netto 15,45 euro op vooruit, een stijging van 0,48%.

De nettolonen stijgen het minst bij werknemers met een brutoloon van 4.250 euro per maand. Zij gaan er netto 5,83 euro op vooruit, een stijging van 0,21%. Deze dip in netto loonstijging komt omdat voor inkomens tussen de 44.100 euro en 50.200 euro de arbeidskorting weer stapsgewijs wordt afgebouwd. De maximale korting van 77 euro is bij een inkomen van € 4.250 per maand bereikt.

*

Bijbaantjes als commissariaten, uiteraard te verdelen onder ‘vrinden’ zijn een leuke bron van verdienste. Gezien het milieu waar deze mensen zich in begeven, ongetwijfeld peanuts – daarom hebben sommigen er ook zoveel, van die bijbaantjes, je moet toch wat – maar voor sommigen van ons gewoon een jaarinkomen (of meer dan dat).

Ja ik weet het, ik vergelijk 2010 en 2011 gegevens, maar ik kan me niet voorstellen dat de trend die in 2010 is ingezet door de topbestuurders in 2011 ineens heel anders zal zijn.
De cijfers die daarmee gemoeid zijn, gaan mijn begrip te boven. Wat moet je met een netto maandsalaris van ca euro 400.000,– Dat gaat toch je begrip te boven?

En waarom is voor een topbestuurder gewoon een salaris niet voldoende? En waarom voor een ‘gewone’ werknemer wel? Waarom krijgt een topbestuurder zo veeeeeeeel meer als het goed gaat met een bedrijf (en ook als het slecht gaat met een bedrijf, want dat was zo afgesproken :cry:) en de ‘gewone’ werknemer minder op zijn bankrekening? Is de inzet van een willekeurige werknemer anders dan van de werknemer ‘topbestuurder’? Die is toch ook ‘gewoon’ in dienst om zijn/haar werk te doen en moet dat volgens contract zo goed mogelijk doen? Kortom, ik heb weer heel wat om over na te denken dit weekend.

2 gedachten over “Zakkenvullers”

  1. [“Wat moet je met een netto maandsalaris van ca euro 400.000,–”]
    Ik ben ben graag bereid om daar wat onderzoek naar te doen.
    Stuur maar bij wijze van studiemateriaal 3 à 4 van die maandsalarissen.

  2. En waarom hebben die gasten een driedelig kostuum an?
    Om de vele zakken te kunnen vullen

Reacties zijn gesloten.