Dronten op de bres voor familie Karim, maar wacht nog steeds op antwoord van Gerd Leers

Uitgesproken VARA 6 juni 2011:

Minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) gaat de uitzettingsprocedure in april van de familie Karim uit Dronten naar Irak ,,nog eens zorgvuldig bekijken”. Dat heeft hij woensdag gezegd in de Kamer.

Uitgesproken VARA maakte een reportage waaruit blijkt dat het de kinderen Karim, vooral de dochters, bepaald niet best vergaat in het Iraakse Kirkuk, waar straatgeweld en bloedwraak zouden heersen. ,,Ik vind het afschuwelijk, dat wens je geen mens toe”, erkende Leers woensdag. Hij gaat daarom onderzoeken wat er voorafgaand aan de uitzetting is gebeurd en hoe de situatie van de familie is. Hij zal de Kamer daarover vertrouwelijk informeren.

Hans Spekman (PvdA) is al langer bezig om de familie Karim weer terug naar Nederland te krijgen en inwoners van Dronten zijn het nu zat. Zij hebben een actie gestart (petitie) en vragen gesteld aan minister Leers over de familie Karim.
Het lijkt er op dat dit weer een gevalletje van pech is omdat ze tussen de molens van de ambtenarij en Wilders-wil-is-wet zijn gekomen. En Leers? Leers wast wederom zijn handen in onschuld, want echt, hij kan hier helemaal niets aan doen! (Pontius Pilatus! :cry:)

Tip van Jacqueline Wouters.

2 gedachten over “Dronten op de bres voor familie Karim, maar wacht nog steeds op antwoord van Gerd Leers”

  1. Bij welke Hollandse Schouwburg dienen de kinderen te worden afgezet ter deportatie?
    L’histoire se répète onder Bruin-I

Reacties zijn gesloten.